Σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών λόγω καύσης των ξύλων

09:26 4/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για την αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα τζάκια και οι ξυλόσομπες με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών. Επίσης, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ τα αιωρούμενα σωματίδια μπορούν να οδηγήσουν σε αναπνευστικά προβλήματα, να επιδεινώσουν αλλεργίες και να προκαλέσουν νευρολογικά, αναπαραγωγικά και αναπτυξιακά προβλήματα.

«Καλούμε την πολιτεία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να προστατευθεί ο πληθυσμός από τις επιβλαβείς συνέπειες της

καύσης προϊόντων ξύλου, οι οποίες θα έχουν απρόβλεπτες επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον. Η προώθηση με οικονομικά κίνητρα της χρήσης πετρελαίου και φυσικού αερίου, ως πηγών θέρμανσης από τους πολίτες, μεγάλο μέρος των οποίων αδυνατεί λόγω της οικονομικής κρίσης να χρησιμοποιήσει είναι επιτακτική ανάγκη», αναφέρει ο ΠΙΣ σε σχετική ανακοίνωση.

Στην ίδια κατεύθυνση ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά υπενθυμίζει ότι η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα όρια ρύπανσης (σε 24ωρη μέτρηση) είναι 50 μικρογραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο ατμοσφαιρικού αέρα και ζητά από το υπουργείο Περιβάλλοντος τη δημοσιοποίηση των πραγματικών τιμών των μετρήσεων ρύπανσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα