Σε καλό δρόμο οι διαβουλεύσεις για την Ελλάδα, λέει ο Όλι Ρεν

09:33 6/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε καλό δρόμο για εξεύρεση συμφωνίας βρίσκονται οι διαβουλεύσεις για το ξεπάγωμα της επόμενης δόσης για την Ελλάδα στη σύνοδο του Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, δήλωσε από το Μεξικό ο Επίτροπος Νομισματικών και Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

Εκτιμάται ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα ανέλθει στο 190% του ΑΕΠ,

ενώ το ΔΝΤ έχει ήδη υποστηρίξει ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτεί ένα πρόγραμμα το οποίο να υπερβαίνει το 120% του ΑΕΠ. Διαφωνίες φαίνεται να υπάρχουν και για τον τρόπο χρηματοδότησης της επιμήκυνσης του προγράμματος προσαρμογής.

“Πρέπει μέχρι τις 12 Νοεμβρίου να έχουμε κοινή θέση για το πώς θα μειωθεί το δημόσιο χρέος και είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να το πετύχουμε”, δήλωσε ο κ. Ρεν σε συνέντευξη Τύπου κατόπιν συνάντησης των Υπουργών Οικονομικών του G20.

Ωστόσο νωρίτερα χθες ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ διατύπωσε αμφιβολίες για το κατά πόσον θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα στη σύνοδο του Eurogroup, διότι δεν υπάρχει συμφωνία για τη μείωση του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με τον κ. Ρεν, παράλληλα ή πριν από αυτό η ελληνική Κυβέρνηση αναμένεται πρώτα να υιοθετήσει μια πακέτο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ακολούθως το πακέτο αυτό να επικυρωθεί από το Κοινοβούλιο.

“Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να λάβουμε μια απόφαση στις 12 Νοεμβρίου, αλλά θα χρειαστεί αρκετή δουλειά από όλους, περιλαμβανομένου και του ελληνικού Κοινοβουλίου, των εκπροσώπων του ΔΝΤ και της ΕΕ”, πρόσθεσε ο κ. Ρεν.

Σε ερώτηση αν μια επαναγορά χρέους θεωρείται η προτιμητέα επιλογή, ο κ. Ρεν ανέφερε ότι “χρειαζόμαστε ένα συνδυασμό στοιχείων και σίγουρα δεν θα απέκλεια το θέμα επαναγοράς χρέους, αλλά είναι ακόμη κάπως πρόωρο να πω ο,τιδήποτε επί αυτού του θέματος”.

Keywords
Τυχαία Θέματα