Προβάδισμα Ομπάμα έναντι Ρόμνεϊ δίδουν οι δημοσκοπήσεις

07:42 6/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αμφίρροπο παραμένει το αποτέλεσμα των σημερινών προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, καθώς 130 περίπου εκατομμύρια ψηφοφόροι κατέρχονται στις κάλπες. Ήδη έχουν ασκήσει το εκλογικό δικαίωμα περί τα 28 εκατομμύρια Αμερικανοί σε 34 πολιτείες.

Προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων στο Μπαράκ Ομπάμα δίδει η τελευταία δημοσκόπηση πριν ανοίξουν οι κάλπες και η οποία διενεργήθηκε για την εφημερίδα Washington

Post και το τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Υπέρ του Ομπάμα τάσσεται το 50% των ερωτηθέντων πιθανών ψηφοφόρων έναντι 47% που υποστηρίζουν τον Μιτ Ρόμνεϊ.

Στο μεγαλύτερο θέμα που είναι η οικονομία και ποιον οι ψηφοφόροι εμπιστεύονται ότι θα κάνει καλύτερη δουλειά, ο Μπαράκ Ομπάμα έκλεισε την ψαλίδα, λαμβάνοντας το 47% των προτιμήσεων, έναντι 48% του Μιτ Ρόμνεϊ. Αντίθετα, στο ερώτημα ποιος αντιλαμβάνεται καλύτερα τα οικονομικά προβλήματα του κόσμου, ο Ομπάμα υπερτερεί σημαντικά με 51% έναντι 43% του Ρόμνεϊ.

Το 51% όλων των ερωτηθέντων επιδοκιμάζει το έργο του προέδρου Ομπάμα, έναντι 48% που το αποδοκιμάζει.

Προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων στον Ομπάμα δίδει και η τελευταία προεκλογική δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει την προτίμηση του 48% των πιθανών ψηφοφόρων έναντι 46% του Ρόμνεϊ.

Στις κρίσιμες πολιτείες, ο Μπαράκ Ομπάμα προηγείται του Ρόμνεϊ με 4% στο Οχάιο (50% έναντι 46%), δύο μονάδες στη Βιρτζίνια (48-46) και μία μονάδα στο Κολοράντο (48-47) , ενώ ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος προηγείται με μία ποσοστιαία μονάδα στη Φλόριδα (48-47).

Η μάχη που θα δώσουν όλη την ημέρα σήμερα και τα δύο εκλογικά επιτελεία είναι για να φέρουν στις κάλπες τους ψηφοφόρους τους, αφού πλέον, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν μάχη στήθος με στήθος, κάθε ψήφος μετράει. Στην προσπάθειά τους αυτή οι Ρεπουμπλικανοί χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία, ένα app που δημιούργησε η υπεύθυνη Τύπου της προεκλογικής εκστρατείας του Μιτ Ρόμνεϊ, Αντρια Σαούλ και έχει φορτωθεί στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα που έχουν οι εθελοντές στα εκλογικά κέντρα των κρίσιμων πολιτειών. Η εφαρμογή αυτή, που ονομάζεται ORCA, δίδει τη δυνατότητα σε 34.000 Ρεπουμπλικανούς εθελοντές να καταγράφουν τα στοιχεία των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων του κόμματος, (αλλά και ανεξαρτήτων ψηφοφόρων που θεωρούν ότι θα ψηφίσουν υπέρ του Ρόμνεϊ) και θα μπορούν να συντονίζουν καλύτερα τις προσπάθειες για να φέρουν όλους τους πιθανούς υποστηρικτές τους για να ψηφίσουν.

Οι προσπάθειες που καταβάλλουν τις τελευταίες 24 ώρες τα δύο επιτελεία εστιάζονται στις πολιτείες που θεωρείται βέβαιο ότι με τους εκλέκτορες που διαθέτουν θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Το ίδιο και οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι.

Ο Μπαράκ Ομπάμα χθες περιόδευσε στο Ουισκόνσιν και το Οχάιο και αργά το βράδυ μίλησε στο Ντε Μόιν της Αϊόβα, την πρώτη πολιτεία απ’ όπου ξεκίνησε το 2008 την πορεία του για το Λευκό Οίκο, καθώς διαψεύδοντας τα προγνωστικά επικράτησε της Χίλαρι Κλίντον. Το βράδυ κατέληξε στο στρατηγείο του στο Σικάγο, όπου θα βρίσκεται την ημέρα των εκλογών.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ ξεκίνησε την ημέρα του από

Keywords
Τυχαία Θέματα