Σε εξέλιξη για δεύτερη μέρα, μεγάλο πύρινο μέτωπο στο Ζευγολατιό Κορινθίας

20:27 17/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καίει η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Ζευγολατιό Κορινθίας και έχει ήδη καταστρέψει δεκάδες στρέμματα δάσους.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά βρίσκεται πάντα σε εξέλιξη. Επί τόπου επιχειρούν 41 επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα από την Κορινθία και τους γύρω νομούς αλλά και πεζοπόρα τμήματα από Αθήνα, Τρίπολη και Πάτρα.

Επιχειρούν

επίσης έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ και σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Πελοποννήσου. Το έργο της κατάσβεσης είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω των ισχυρότατων ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Νοτιότερα, στο Λουτρό Ξυλοκάστρου, στην Πελοπόννησο, η φωτιά που είχε ξεσπάσει επίσης τη Δευτέρα, έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο. Επί τόπου παραμένουν δυνάμεις για να την σβήσουν πλήρως και για να αποτρέψουν τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Τέλος, σήμερα το μεσημέρι φωτιά ξέσπασε στο χωριό Σφηνάρι, στα Χανιά της Κρήτης, χωρίς να απειλείται κατοικημένη περιοχή. Επί τόπου επιχειρούν 18 πυροσβέστες με επτά οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

Για σήμερα και αύριο, λόγω των ισχυρότατων ανέμων, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει προειδοποιήσεις ότι είναι αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας. Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν τεθεί σε επιφυλακή και έχουν απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν επικίνδυνες εργασίες στην ύπαιθρο, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων ή την ηλεκτροσυγκόλληση κλπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα