Σε ατσάλινο εξάρτημα μπορεί να οφείλεται το σιδηροδρομικό ατύχημα στη Γαλλία

20:46 13/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας στην κεντρική Γαλλία την Παρασκευή που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων μπορεί να προκλήθηκε από ένα χαλαρό ατσάλινο εξάρτημα σε διασταύρωση, ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία SNCF.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters το εξάρτημα που θα έπρεπε να είχε

παραμείνει ‘κλειδωμένο’ πάνω στην σιδηροδρομική γραμμή μετακινήθηκε στο κέντρο της σιδηροδρομικής διασταύρωσης, εμποδίζοντας την αμαξοστοιχία από το να περάσει, είπε το Σάββατο ο επικεφαλής των υπηρεσιών υποδομών στην SNCF Πιερ Ιζάρντ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει άμεσα να ελέγχει τις περίπου 5.000 παρόμοιες διασταυρώσεις που υπάρχουν στο γαλλικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Το ατύχημα, που προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, αμαύρωσε τους εορτασμούς για την εθνική γιορτή της Γαλλίας, την ημέρα της Βαστίλης, που παραδοσιακά αποτελεί την αρχή των θερινών διακοπών των γαλλικών οικογενειών.

Εργαζόμενοι πέρασαν τη νύχτα ερευνώντας τα συντρίμμια αλλά δεν βρήκαν άλλα θύματα.

Μεταφέρθηκε γερανός στη σκηνή του δυστυχήματος για να σηκώσει ένα βαγόνι που είχε πέσει στην πλευρά του και άλλα που υπέστησαν μεγάλη ζημιά κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Το τρένο, μια περιφερειακή γραμμή που ταξιδεύει σε πιο αργούς ρυθμούς από τα γρήγορα τρένα της Γαλλίας, τα TGV, εκτροχιάστηκε καθώς κατευθυνόταν από το Παρίσι προς την πόλη Λιμόζ, στο σταθμό του Μπρετινί σιουρ Ορζ, 26 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας.

Η εθνική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF ανέφερε ότι το τρένο μετέφερε περίπου 385 ανθρώπους και ότι έχει αρχίσει να διεξάγεται έρευνα.

Ο Υπουργός Μεταφορών Φρεντερίκ Κιουβιλιέ απέρριψε φημολογίες ότι το τρένο μετακινήτο με υπερβολική ταχύτητα κατά την είσοδό του στο σταθμό, λέγοντας ότι το ατύχημα θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερο αν ο οδηγός του τρένου δεν είχε αντιδράσει γρήγορα και δεν είχε αποφύγει να συγκρουστεί με άλλο τρένο που βρισκόταν μόλις 200 μέτρα παρακάτω.

«Θα μπορούσε να είχε γίνει μια πολύ πιο σοβαρή σύγκρουση με πολύ πιο πολλές απώλειες», ανέφερε μιλώντας στην France Info.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της SNCF Γκιγιόμ Πεπί υποσχέθηκε τη διενέργεια ενδελεχών ελέγχων των συστημάτων του δικτύου από το Σάββατο.

«Γνωρίζουμε ότι ο εξοπλισμός της SNCF χρειάζεται να εκσυγχρονιστεί … αλλά θα ήταν πρώιμο να διασυνδεθεί το ατύχημα με την κατάσταση της υποδομής (του δικτύου) και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν», δήλωσε ο Δήμαρχος του Βρετινί Μπερνάρ Ντεκού στο γαλλικό κανάλι iTele.

Keywords
Τυχαία Θέματα