Σάρκα και οστά παίρνει η ίδρυση του Κέντρου Ιστιοπλοΐας στην Πάφο

17:42 10/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η επιλογή της Πάφου για την ίδρυση του Κέντρου Ιστιοπλοΐας της Ανατολικής Μεσογείου δεν είναι τυχαία αφού η Πάφος αποτελεί ένα ιδανικό θαλάσσιο στίβο δήλωσε στο πλαίσιο διάσκεψης τύπου ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας.

Ο κ Βέργας ανέφερε πως η ίδρυση του κέντρου θα έχει θετικά και πολλαπλά οφέλη για την πόλη με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά την οικονομία της Πάφου.

Ο

Δήμαρχος Πάφου πρόσθεσε επίσης, πως το ολυμπιακό άθλημα της ιστιοπλοΐας είναι διαδεδομένο και καταξιωμένο διεθνώς, και απαιτεί γνώση, συνεργασία και σεβασμό στη φύση.

Ιδιαίτερα συνέχισε, σήμερα που η Πάφος έχει λάβει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017, κάθε τέτοια πρωτοβουλία ενισχύει το όραμα και ενδυναμώνει τη φιλοδοξία μας να κάνουμε την πόλη μας μια από τις πιο επιτυχημένες Πολιτιστικές Πρωτεύουσες στην ιστορία του θεσμού.

Η τελετή των εγκαινίων της Sail First, του πρώτου Ιστιοπλοϊκού Κέντρου της Πάφου και του Προγράμματος Εκμάθησης Αγωνιστικής Ιστιοπλοΐας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα,12 Νοεμβρίου, στις 3 το απόγευμα στην Πλατεία του Κάστρου.

Ο κ Βέργας κάλεσε τους δημότες να συμμετέχουν με γνώμονα τις ικανότητες και την ανάγκη να αντιμετωπίσουν το αναπάντεχο μέσα από τις καιρικές αντιξοότητες.

Εξέφρασε επίσης την βεβαιότητα ότι το Κέντρο Ιστιοπλοΐας θα προσελκύσει το Ιστιοπλοϊκό ενδιαφέρον στη πόλη και είναι συνυφασμένο με τον τουρισμό και τη ναυτική παράδοση της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα