Σαμπάχ: Το ΡΚΚ εκπαιδεύει μαχητές στα κατεχόμενα

17:46 26/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με τίτλο «Η βάση εκπαίδευσης του ΡΚΚ η οροσειρά Πενταδάκτυλος» η εφημερίδα Σαμπάχ γράφει ότι διαπιστώθηκε πως το ΡΚΚ που προσπαθεί να οργανωθεί στην Κύπρο, χρησιμοποιεί ως βάση εκπαίδευσης την οροσειρά Πενταδάκτυλος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξακριβώθηκε πως ορισμένα ονόματα για τα οποία είχε ληφθεί απόφαση να απελαθούν, βρίσκονται ακόμη στα κατεχόμενα.

Οπως

αναφέρεται, το ΡΚΚ, το οποίο χρησιμοποιεί ως κέντρο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος τη «νότια Κύπρο» – γράφει η Σαμπάχ – τώρα κάνει προσπάθειες για μια αναδόμηση σε ορισμένα ‘πανεπιστήμια’ στα κατεχόμενα. Στο μεταξύ το «υπουργικό συμβούλιο» είχε αποφασίσει να απελάσει ορισμένα άτομα με την αιτιολογία πως προβαίνουν σε τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα, ορισμένα από τα 16 ονόματα απελάθηκαν, αλλά ορισμένοι φοιτητές ακόμα αγνοούνται στα κατεχόμενα. Η αναδόμηση του ΡΚΚ στην Κύπρο θα συζητηθεί στη Σύνοδο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας το Φεβρουάριο.

Το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι το ΡΚΚ προβαίνει σε εκπαίδευση σε περιοχή κοντά στο κατεχόμενο Δίκωμο και ακολουθεί σχέδιο δύο φάσεων. Στην πρώτη φάση, διαβάζουν στο πλαίσιο των αρχών του ΡΚΚ τα βιβλία του ΡΚΚ και του Οτσαλάν, όπως «Αγώνας Κυριαρχίας στο Νότιο Κουρδιστάν», «Επαναστατική Δημοκρατική Συμπεριφορά», «Η υπεράσπιση ενός λαού», και «Το Μανιφέστο Δημοκρατικής Κοινωνίας».

Στη δεύτερη φάση, οι μαθητές εκπαιδεύονται στις βραχώδεις περιοχές του Πενταδάκτυλου. Κάνουν πεζοπορία 6-7 ώρες την ημέρα και τεστ αντοχής στη νηστεία. Στην περιοχή νοικιάστηκαν περίπου 10 σπίτια. Το καλοκαίρι γίνεται εκπαίδευση στα όπλα στο βόρειο Ιράκ, καταλήγει το δημοσίευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα