Η Εύα Κοταμανίδου στον ΑΘΗΝΑ984

Η ηθοποιός, Εύα Κοταμανίδου, μίλησε στις 26/01 με αφορμή το θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου, στην εκπομπή του «ΑΘΗΝΑ 9.84», «Η επόμενη δόση» και τη Νικολέτα Αυλωνίτη.

«Ο ξαφνικός και αναπάντεχος χαμός, κατά την ώρα της δουλειάς, ήταν κάτι που συγκλόνισε όλους και τους παλιούς και νέους συνεργάτες του. Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος
ήταν ένας από τους μεγάλους σκηνοθέτες του κινηματογράφου. Πλήρης δημιουργός, έγραφε το σενάριο, σκηνοθετούσε. Η σχέση του με τους ανθρώπους -ηθοποιούς, τεχνικούς-, ήταν πάντα φιλική, ευχάριστη. Δύσκολος και απαιτητικός, βέβαια, αλλά αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ για έναν άνθρωπο, έναν καλλιτέχνη, δημιουργό, που θέλει να φτάσει το ιδανικό. Και εγώ με τον εαυτό μου είμαι δύσκολη και απαιτητική. Δεν μπορείς να κάνεις εύκολα τέχνη, χαλαρά. Αποκόμισα την καλύτερη εμπειρία από τη συνεργασία μου μαζί του. Την καλύτερη που θα περίμενε μια ηθοποιός. Ο "Θίασος" ήταν η πρώτη μου ταινία. Λάτρευα τον κινηματογράφο από παιδί. Ξεκίνησα με τον Αγγελόπουλο και είμαι ευτυχής για αυτό, που υπήρξε. Συνεχίσαμε μετά το "Θίασο" και με τους "Κυνηγούς" και τον "Μέγα Αλέξανδρο". Στις άλλες του ταινίες, που άρχισε να συνεργάζεται και με ξένους Ευρωπαίους ηθοποιούς, εμείς οι παλιοί φίλοι παίζαμε σε δύο - τρία πλάνα, έτσι, τιμής ένεκεν και φιλικά. Το κάναμε με ευχαρίστηση. Το κενό που άφησε είναι πολύ μεγάλο. Ο Θόδωρος ήταν ένας άνθρωπος πεπαιδευμένος, έξυπνος. Γνώριζε το αντικείμενο πολύ καλά, το οποίο υπεραγαπούσε, τον κινηματογράφο. Ήταν ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης. Δεν μπορείς να τον κατατάξεις παρά μόνο ανάμεσα στους μεγάλους...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
 
Keywords
Τυχαία Θέματα