Ελλείψεις και προβλήματα στα σχολεία στα κατεχόμενα, καταγράφουν τ/κ δημοσιεύματα

17:13 5/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με τίτλο «Τι φταίνε αυτά τα παιδιά» η Γενί Ντουζέν γράφει σήμερα πρωτοσέλιδα ότι παρ’ ότι έχει εβδομάδες που άνοιξαν τα σχολεία υπάρχουν ελλείψεις σε ύλη και προβλήματα με τη στελέχωση των δασκάλων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, χθες πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας σε δημοτικό στο κατεχόμενο Κιόνελι, από τους γονείς, λόγω της κατάστασης του κτιρίου και των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Στα προβλήματα στην παιδεία στα κατεχόμενα αναφέρεται πρωτοσέλιδα και η Ορτάμ σημειώνοντας ότι

εκτός από τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, τα κτίρια όπου στεγάζονται σχολεία βρίσκονται σε άθλια κατάσταση με κίνδυνο την κατάρρευση. Ο πρόεδρος της συντεχνίας των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, Ταχίρ Γκιοκτσεμπέλ δήλωσε ότι έφθασε πλέον το μαχαίρι στο κόκαλο, ενώ ο γραμματέας της συντεχνίας των τ/κ δασκάλων, Μπουράκ Μαβίς δήλωσε ότι στην κατεχόμενη Καρπασία υπάρχει έλλειψη 41 εκπαιδευτικών, προειδοποιώντας ότι αν δεν διοριστούν μέχρι την Δευτέρα, η συντεχνία του θα προχωρήσει σε απεργία.

Η Χαβαντίς γράφει ότι τα μαθήματα γίνονται σε σχολεία εργοτάξια. Σημειώνεται δε ότι το λύκειο του κατεχόμενου Λευκονοίκου άρχισε την νέα σχολική περίοδο με καθυστέρηση μιας εβδομάδας λόγω οικοδομικών εργασιών που όμως συνεχίζονται και μέχρι σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα