Ρωσικό ιστιοφόρο 64 μέτρων έρχεται την Παρασκευή στο Αλιευτικό καταφύγιο Πρωταρά

22:05 11/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Φτάνει την Παρασκευή στο αγκυροβόλιο του αλιευτικού καταφυγίου στον Πρωταρά το πλέον σύγχρονο ρωσικό ιστιοφόρο πλοίο ”Running on Waves”, μήκους 64 μέτρων, το οποίο θεωρείται μοναδικό στο είδος του αφού διαθέτει υπερσύγχρονα συστήματα πλοήγησης και υποβρύχιων καταδύσεων.

Το πλοίο που είναι ιδιοκτησίας ενός Ρώσου εκατομμυριούχου έχει εγγραφεί στο κυπριακό νηολόγιο και θα έχει ως έδρα του τη μαρίνα της Λάρνακας.

Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Παραλιμνίου

Ανδρέας Ευαγγέλου το «πλοίο αποτελεί τον πυρήνα του ερευνητικού προγράμματος Ρίζες της Ευρώπης» που ξεκίνησε στις 25 Αυγούστου 2011 από τη Γερμανία και με ενδιάμεσους σταθμούς σε 13 χώρες θα φτάσει στον τελικό του προορισμό, τον Πρωταρά, που έχει χαρακτηριστεί ως «η πρώτη ανατολή της Ευρώπης».

Πρόσθεσε ότι «ύστερα από επίσκεψη του ιδιοκτήτη του πλοίου στην Λάρνακα και τον Πρωταρά αγάπησε τόσο πολύ την περιοχή ώστε όχι μόνο το ενέγραψε στο κυπριακό νηολόγιο αλλά θα έχει ως μόνιμη βάση του τη μαρίνα της Λάρνακας. Ο ιδιοκτήτης του ιστιοφόρου φέρνει μαζί του στο ταξίδι 50 τουριστικούς πράκτορες από τη Ρωσία και δημοσιογράφους ενώ τον συνοδεύουν πέντε τηλεοπτικά κανάλια από τη χώρα του».

Ανέφερε ακόμα ότι «στο ερευνητικό χριστιανικό – ορθόδοξο πρόγραμμα πρωτοστατεί ο Ρώσος ακτιβιστής κληρικός Φιοντόρ Κονούϊκοβ (Feodor Konyukhov), ο οποίος επιβαίνει στο ιστιοφόρο» .

Ο κ. Ευαγγέλου σημείωσε ότι η τελετή λήξης του ερευνητικού προγράμματος θα διοργανωθεί από το Δήμο Παραλιμνίου, τη Μητρόπολη Κωνσταντίας Αμμοχώστου και την ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου ”Running on Waves” το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011 στις 11 το πρωί στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Η τελετή θα περιλαμβάνει αγιασμό, ομιλίες και αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας επιγραφής για την παρουσία του σκάφους στην Κύπρο και για το ερευνητικό πρόγραμμα «Ρίζες της Ευρώπης» στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο αλιευτικό καταφύγιο Πρωταρά.

Στη συνέχεια οι προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων και ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο, θα επιβιβαστούν στο ιστιοφόρο και θα γίνει ξενάγηση τους στο πλοίο. Ακολούθως το πλοίο θα σαλπάρει και σε απόσταση 500 περίπου μέτρων από τη θάλασσα θα γίνει τελετή εγκατάστασης ειδικού αναμνηστικού σταυρού σε βάθος 15 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας με απευθείας μετάδοση σε τηλεοπτική οθόνη. Ο σταυρός αυτός θα σηματοδοτεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενώ είναι αφιερωμένος και στη μνήμη όλων των ναυτικών που χάθηκαν στη θάλασσα, είπε ο Δημαρχος.

Σημείωσε ακόμα ότι το σκάφος θα αρχίσει από το 2012 να δραστηριοποιείται με καταδύσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και πως το κόστος για κάθε επιβάτη θα ανέρχεται περίπου στις 30 χιλιάδες ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα