Με νίκη σφράγισε το εισιτήριο για το Euro η Εθνική


Μέσα σε ένα πεντάλεπτο πήγε από την κόλαση στον παράδεισο η Εθνική. Το 0-1 απέναντι στη Γεωργία στην Τιφλίδα έγινε 2-1 και έτσι η περιπέτεια των μπαράζ μετατράπηκε σε απ' ευθείας πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το 2-1 απέναντι στην ψυχωμένη Γεωργία του Κετσπάγια ισοδυναμεί με θρίαμβο. Γιαιτί η ομάδα του Σάντος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχε κακή απόδοση και ελάχιστα απείλησε την εστία του Ρεβισβίλι. Η Γεωργία πήρε το προβάδισμα, έχασε ευκαιρίες, αλλά όταν τραυματίστηκε ο Ταρκαμάντζε στο 70' έμεινε με 10 παίκτες επειδή ο Κετσπάγια είχε κάνει
και τις τρεις αλλαγές του.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Εθνική. Ο Σάντος έριξε στη μάχη τον Φωτάκη και ο μέσος ήταν καθοριστικός. Με δυνατό σουτ ισοφάρισε, ενώ έδωσε παράλληλα ρυθμό σε ένα αργό κέντρο.

Στο 19' ο Ταρκαμάντζε χτύπησε από μακριά φάουλ, οι πάντες αιφνιδιάστηκαν και έγινε το 1-0. Στο 28' ο Κατσουράνης έστειλε δυνατό σουτ και απέκρουσε θεαματικά ο Ρεβισβίλι. Ο Σπυρόπουλος έσωσε την Εθνική στο 58' με την απόκρουσή του στη γραμμή, ύστερα από λανθασμένη έξοδο του Τζόρβα.

Η ισοφάριση (1-1) ήρθε στο 79' με δυνατό σουτ του Φωτάκη από περίπου 20 μέτρα κι ενώ η μπάλλα χτύπησε και στο κεφάλι του Αμισουλασβίλι. Το 1-2 διαμορφώθηκε στο 84' από τον Χαριστέα, κατόπιν πάσας του Κατσουράνη.

Η πρόκριση στα τελικά του Euro είναι μια σπουδαία επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Φανερώνει συνέχεια και μπορεί να δώσει ώθηση για νέες επιτυχίες.


Διαιτητής: Ορσάτο (Ιταλία).

Κίτρινες: Μιτσενλίτζε, Κανκάβα, Σπυρόπουλος, Ταρκαμάντζε, Αθανασιάδης.

Γεωργία:Ρεβισβίλι, Κόσια, Χιζανισβίλι(50' Ιασβίλι), Αμισουλασβίλι, Καλάντζε, Κανκάβα(41' Λομπζανίτζε), Γκριγκαλασβίλι, Κομπιασβίλι, Μαρτσβαλάτζε, Ταρκαμάντζε, Μιντσελίντζι(65' Γκούρουλι).

Ελλάδα: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Τζιόλης(55' Φωτάκης), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Γκέκας(90' Κονέ), Σαλπιγγίδης(66' Αθανασιάδης), Χαιρστέας.
Keywords
Τυχαία Θέματα