Ρ. Μαυρονικόλα: Η ανακατανομή της εξουσίας αποτελεί στόχο εφικτό

13:28 3/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο επαναπροσδιορισμός της διεθνούς ατζέντας, όπως και η ανακατανομή της εξουσίας και όχι μόνο του πλούτου, αποτελούν εφικτό στόχο δήλωσε η βουλευτής Ρούλα Μαυρονικόλα, στο πλαίσιο των εργασιών της 126ης Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης που πραγματοποιείται στην Καμπάλα της Ουγκάντας από τις 31 Μαρτίου ως τις 5 Απριλίου 2012.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Κύπρια βουλευτής πήρε χθες μέρος σε συζήτηση της Μόνιμης Επιτροπής για την Αειφόρο Ανάπτυξη, την Οικονομία και το Εμπόριο, με θέμα «Ανακατανομή εξουσίας και όχι μόνο πλούτου – Ιδιοκτησία της διεθνούς ατζέντας».

Η Ρούλα Μαυρονικόλα

υπογράμμισε ότι, ιδιαίτερα σε καιρούς κρίσεων, όπως σήμερα, τα Κοινοβούλια μπορούν να δράσουν ως σημαντικοί καταλύτες και υπέδειξε ότι τα Ηνωμένα Εθνη, αφήνονται στο περιθώριο, μαζί με άλλους περιφερειακούς και παγκόσμιους οργανισμούς.
Η τρέχουσα κατάσταση ανέφερε, χαρακτηρίζεται από έλλειψη εμπιστοσύνης και διεύρυνσης του χάσματος μεταξύ πολιτικών και πολιτών, σε ό,τι αφορά στη συμμετοχική δημοκρατία, ενώ τα φαινόμενα της απουσίας δημοκρατικών θεσμών και έλλειψης σεβασμού των θεμελιωδών ελευθεριών εξακολουθούν να επικρατούν σε πολλά μέρη του κόσμου, είπε η Κύπρια βουλευτής, σημειώνοντας ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει σαφώς εντοπίσει και επισημάνει τις αδυναμίες της διεθνούς ατζέντας.

Η Ρούλα Μαυρονικόλα υπογράμμισε ότι επιβάλλεται η ενίσχυση της αξιοπιστίας του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών, ενώ παράλληλα τα εθνικά Κοινοβούλια έχουν υποχρέωση να ασκήσουν έλεγχο σε ενέργειες της εκτελεστικής εξουσίας, ώστε να μην ξεφεύγει από τα πλαίσια του διεθνούς δικαίου και να νομοθετούν με γνώμονα τη διαφύλαξη της διαφάνειας.

Σε αυτά τα πλαίσια, αλλά και μέσω διάφορων διορθωτικών ενεργειών, ο επαναπροσδιορισμός της διεθνούς ατζέντας αποτελεί εφικτό στόχο, όπως και η ανακατανομή της εξουσίας, όχι μόνο του πλούτου, είπε η Κύπρια βουλευτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα