Πυρκαγιές σε Κρήτη, Χίο και Χαλκιδική

18:32 30/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αντιμέτωπες με τον πύρινο εφιάλτη ήρθαν και σήμερα πολλές περιοχές στην Ελλάδα.

Στην Κρήτη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βιάννο, του νομού Ηρακλείου. Νωρίς το πρωί εκκενώθηκαν τα χωριά Κάτω Βιάννος και Χόνδρος, με δύο ελικόπτερα να επιχειρούν από τη Μέση μέχρι τη Βιάννομαζί με ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστών, με ιδιαίτερες δυσκολίες που προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Η πυρκαγιά έγινε αφορμή να προκληθεί αιματηρό περιστατικό

όταν τα ξημερώματα στην περιοχή, δύο νεαροί θέλησαν να βιντεοσκοπήσουν τη φωτιά, με αποτέλεσμα να δεχθούν πυροβολισμούς από έναν 20χρονο, ο οποίος εξοργίστηκε που ενώ καίγεται η περιουσία του, εκείνοι τραβούσαν βίντεο.

Ο ένας εκ των δύο νεαρών που βιντεοσκοπούσαν τη φωτιά φέρει σοβαρά τραύματα σε όλο το σώμα, δεδομένου ότι δέχτηκε τέσσερις σφαίρες στα πόδια και δύο σε ζωτικά σημεία, ενώ ο δεύτερος είναι σε καλύτερη κατάσταση, καθώς η σφαίρα τον βρήκε στο πόδι. Και οι δύο νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Επίσης στο Ηράκλειο Κρήτης, μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σμάρι Πεδιάδος, από το βράδυ της Κυριακής, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλουν προσπάθειες ελέγχου της φωτιάς.

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές σε Μάλια, Αντισκάρι, Τσούτσουρο, επίσης στην Κρήτη.

Πυρκαγιά σε δασική περιοχή σημειώθηκε και στη Χίο, στο δάσος των Αυγωνύμων, σήμερα το πρωί, με πυροσβέστες και μέλη εθελοντικών ομάδων, 20 οχήματα και το πυροσβεστικό ελικόπτερο να επιχειρούν στην περιοχή.

Τέλος πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στον Πολύγυρο Χαλκιδικής με 10 οχήματα να βρίσκονται στο σημείο, δύο αεροσκάφη καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα