Πτωτικά κινήθηκε το Νοέμβριο το οικονομικό κλίμα της ευρωζώνης

14:11 29/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Η εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών και των καταναλωτών στην ευρωζώνη  σημείωσε πτώση για ένατο συνεχές μήνα το Νοέμβριο, με το κλίμα να κινείται  πτωτικά σε όλους τους δείκτες εκτός από τον κατασκευαστικό τομέα σύμφωνα με  έρευνα της ΕΕ την Τρίτη.

Οπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Δείκτης Οικονομικού  Κλίματος σημείωσε πτώση κατά 1,1 μονάδες στις 93,7 μονάδες στην ευρωζώνη.  Πτωτικά κινήθηκε και σε ολόκληρη την ΕΕ κατά 1,0 μονάδες, φτάνοντας τις 92,8  μονάδες.

«Η πτώση ήταν αποτέλεσμα της ευρείας επιδείνωσης του κλίματος σε όλους  τους τομείς», αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσθέτοντας ότι μόνο ο τομέας  των κατασκευών παρέμεινε σταθερός.

Η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στη Γαλλία κατά 3,7 μονάδες, φτάνοντας στις 93,2 μονάδες, ακολουθούμενη από πτώση 1,8 μονάδων στις 89,7 στην Ολλανδία και πτώση 0,6 μονάδων στις 88,9 στη Βρετανία, η οποία δεν είναι μέλος της ευρωζώνης.

Το οικονομικό κλίμα παρέμεινα κυρίως σταθερό στη Γερμανία με μια μικρή πτώση της τάξης της 0,1 μονάδας στις 104 μονάδες και στην Ισπανία, όπου αυξήθηκε κατά 0,2 μονάδες, φτάνοντας τις 91 μονάδες. Στην Ιταλία υπήρξε επίσης μικρή άνοδος κατά 0,8 μονάδες, φτάνοντας τις 90,1 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα