Ψήφισμα της EYCA για τα ακτινοθεραπευτικά επιδίδει στα κόμματα ο Πρόεδρος του ΕΛΑΖΩ

18:21 19/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ψήφισμα της EYCA στη σύνοδο του Ζάγκρεπ στις 9 Ιουλίου, σύμφωνα με το Σύνδεσμο Καρκινοπαθών «ΕΛΑΖΩ», υποστηρίζει την έκκληση και απαίτηση προς την Κυπριακή Δημοκρατία να φροντίσει ώστε να δημιουργηθούν, χωρίς χρονοτριβή, κρατικά ογκολογικά – ακτινοθεραπευτικά κέντρα και κλινική πόνου και παρηγορητικής.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Χρήστος Ανδρέου πραγματοποιεί επαφές με κοινοβουλευτικά κόμματα στα οποία επαναλαμβάνει το αίτημα του Συνδέσμου και επιδίδει το ψήφισμα.

Σήμερα είχε συνάντηση στη Βουλή

με τον ΓΓ των Οικολόγων Γιώργο Περδίκη, ο οποίος ανέφερε ότι παραλήφθηκε το ψήφισμα για του ευρωπαϊκού οργανισμού για τα δικαιώματα των πολιτών σε σχέση με το πρόβλημα που προέκυψε στην Κύπρο συνεπεία της ματαίωσης των σχεδίων για την κατασκευή ακτινοθεραπευτικών τμημάτων στα κρατικά νοσοκομεία.

Ο κ. Περδίκης επανέλαβε τη θέση των Οικολόγων ότι η απόφαση της Κυβέρνησης να σταματήσει τη διαδικασία είναι εξαιρετικά λανθασμένη, πλήττει τη δημόσια υγεία, τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο και κάλεσε την Κυβέρνηση να ανακαλέσει αυτή την απόφαση και να προχωρήσει τη διαδικασία δημιουργίας ακτινοθεραπευτικών κέντρων στα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού.

Ο κ. Ανδρέου είπε ότι το ψήφισμα ουσιαστικά καταδικάζει την Κυπριακή Δημοκρατία για αυτά που συμβαίνουν. Πρόσθεσε ότι είμαστε το μοναδικό κράτος στην ΕΕ, την Ευρώπη και ίσως και στον κόσμο που δεν έχει κρατικό ογκολογικό.

«Για 59 μέρες βρισκόμαστε σε απεργία έξω από το προεδρικό», ανέφερε προσθέτοντας ότι τα ΜΜΕ κρατούν το θέμα μακριά από τη δημοσιότητα λέγοντας ότι παραδίδει στους αρχηγούς κομμάτων το ψήφισμα.

Πρόσθεσε την Τετάρτη θα επιδώσει το ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής, ενώ αναμένει να απάντηση για συνάντηση με το ΔΗΚΟ και το ΔΗΣΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα