Προβολή της Κύπρου από CIPA σε Κινέζους επενδυτές

14:02 16/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Κύπριοι επιχειρηματίες παρουσίασαν μεγάλα έργα ανάπτυξης σε σημαντικούς Κινέζους επενδυτές, κατά τη διάρκεια αποστολής που διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), στο πλαίσιο των προσπαθειών του για προβολή της Κύπρου ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, επικεφαλής της αποστολής στην Κίνα ήταν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης και οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Πεκίνο στις 5 Ιουλίου και στην

πόλη Χεφέι στις 9 Ιουλίου.

Στόχος των εκδηλώσεων, προστίθεται, ήταν η παρουσίαση μεγάλων έργων ανάπτυξης καθώς και άλλων ευκαιριών επένδυσης στην Κύπρο, σε στοχευμένα ακροατήρια που αποτελούσαν κυρίως σημαντικοί επενδυτές.

Στην πόλη Χεφέι, τον CIPA υποδέχτηκαν αξιωματούχοι της Κινέζικης επαρχίας Anhui και ο Αντιπρόεδρος του Κινέζικου Συμβουλίου για την Προώθηση του Διεθνούς Εμπορίου της ίδιας επαρχίας.

Επίσης αναφέρεται ότι την παρουσίαση των μεγάλων έργων ανάπτυξης ανέλαβαν οι ιδιοκτήτες τους, Κύπριοι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην αποστολή. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν έργα από τους Between Friends, Caramondanis, Giovani Developers, Leptos Group, Nice Day Developments, Pafilia και Rotos Group.

Συμπληρώνεται ότι έγινε επίσης παρουσίαση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου από την Λαϊκή Τράπεζα, που διατηρεί γραφείο αντιπροσώπου στο Πεκίνο.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων οι Κύπριοι επιχειρηματίες που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν και απευθείας συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Αυτή είναι η δεύτερη κατά συνέχεια χρονιά που ο CIPA αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την προώθηση μεγάλων έργων ανάπτυξης και την προβολή της Κύπρου ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα