Προβληματισμοί Επ. Οικονομικών για απολαβές Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου

16:57 7/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Προβληματισμούς για το ύψος των μισθολογικών απολαβών του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης, εξέφρασαν βουλευτές μέλη της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, η οποία συζήτησε το κυβερνητικό νομοσχέδιο σε σχέση με τον προϋπολογισμό του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης για το 2012.

Σε δηλώσεις, ύστερα από τη συνεδρία της Επιτροπής, η οποία έθεσε σωρεία

ερωτημάτων στους εκπροσώπους του Φορέα, ο οποίος έχει ως στόχο να αποσυμφορήσει τις υποθέσεις που παρουσιάζονται στα δικαστήρια και αφορούν διαφορές σε χρηματοοικονομικά ζητήματα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «τέθηκαν πολλοί προβληματισμοί στο τραπέζι σε σχέση με το ύψος της μισθοδοσίας του Επιτρόπου και των λειτουργών αυτού του οργανισμού» και ανέφερε ότι «συζητήθηκε το ενδεχόμενο να μειωθεί ο μισθός του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου στις 52.000 ευρώ (κλίμακα Α13) που θεωρούμε ότι θα είναι ένα πολύ πιο λογικό ποσό».

«Το σχέδιο του προϋπολογισμού όπως είχε έρθει στην αρχή προνοούσε για τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο ένα βασικό μισθό της τάξης των 85.000 ευρώ που αντιστοιχεί σε μια κλίμακα άνω της κλίμακας Α16», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε και προσοντούχα και ικανά άτομα για να μπορέσουν να στήσουν αυτό τον Φορέα, αλλά η μισθοδοσία τους δεν θα πρέπει να προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού μας, μέσα σε αυτή την οικονομική κρίση που βιώνουμε».

Ανέφερε ότι οι λειτουργοί θα έχουν μισθοδοσία συνδυασμένης κλίμακας Α8-10-11 και ότι «έχει εγκαταλειφθεί η εισήγηση η μισθοδοσία τους να επεκταθεί στην κλίμακα Α12 και Α13».

Ο προϋπολογισμός για το 2012 του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης, ο οποίος είναι ο πρώτος από τη δημιουργία του, προβλέπει δαπάνες συνολικού ύψους 422.905 ευρώ.

Προνοούνται διαχειριστικά έξοδα ύψους 417.905 ευρώ, από τα οποία οι 234.445 αφορούν τις αποδοχές προσωπικού και τις αντιμισθίες περιλαμβανομένων και των εισφορών στα δημόσια ταμεία, άλλες τακτικές δαπάνες 135.960 ευρώ, αναπτυξιακές δαπάνες 47.500 ευρώ, ενώ για μη προβλεπόμενες δαπάνες και αποθεματικό περιλήφθηκε πρόνοια ύψους 5.000 ευρώ.

Ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Φορέα Κώστα Παπαδόπουλο, πρέπει να είναι κάτοχος πτυχίου νομικών ή οικονομικών επιστημών, εγνωσμένου κύρους και εντιμότητας και να έχει κατάλληλη πείρα στο χρηματοοικονομικό ή νομικό τομέα.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ είπε ότι τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Φορέα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα και θα απαιτούν εξαιρετικά μεγάλη προσπάθεια από τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο, ο οποίος θα αναλάβει εκ του μηδενός να κτίσει όλη την υποδομή, διαδικασίες, συστήματα οργάνωσης και στελέχωση του Φορέα.

Ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος θα ενεργεί ως ανεξάρτητος αξιωματούχος μη υποκείμενος σε οποιεσδήποτε παρεμβάσεις στην εκτέλεση του έργου του.

Επιπρόσθετα, υφίστανται περιορισμοί ως προς τη δυνατότητα του Επιτρόπου να ερ

Keywords
Τυχαία Θέματα