Προβλήματα στύσης προκαλούν οι παθήσεις του προστάτη

15:48 19/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σοβαρές επιπτώσεις στη σεξουαλική λειτουργία προκαλούν οι παθήσεις του προστάτη, οι οποίες εμφανίζονται συχνά. Ένας στους δύο άντρες θα παρουσιάσει συμπτώματα προστατίτιδας, ένας στους έξι θα παρουσιάσει καρκίνο του προστάτη και ένας στους τρεις συμπτώματα καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη.

Ο καθηγητής Ουρολογίας-Ανδρολογίας στο Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ), Δημήτρης Χατζηχρήστου, εξηγεί ότι «Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας, με βάρος 10-20 γραμμάρια, σε σχήμα κάστανου. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ουροδόχο κύστη, ενώ μέσα του περνά η ουρήθρα. Παράγει το προστατικό υγρό που αποθηκεύεται στον αδένα και εξωθείται κατά την εκσπερμάτιση προς την ουρήθρα. Άρα, ο προστάτης είναι απαραίτητος αποκλειστικά για την εκσπερμάτιση και την αναπαραγωγή».

Οι βασικές παθήσεις του προστάτη είναι: η προστατίτιδα, η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη και ο καρκίνος του προστάτη.Ο όρος προστατίτιδα είναι ο γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη φλεγμονή του προστάτη. «Είναι μια πολύ συχνή πάθηση που πρακτικά θα απασχολήσει έναν στους δυο άντρες κατά τη διάρκεια της ζωής του. Είναι η πιο συχνή ουρολογική πάθηση σε άντρες κάτω των 50 ετών και η τρίτη πιο συχνή μετά την ηλικία των 50. Σήμερα, ξέρουμε ότι υπάρχουν διαφορετικά είδη προστατίτιδας: η οξεία βακτηριακή προστατίτιδα, η χρόνια βακτηριακή προστατίτιδα, η χρόνια μη βακτηριακή προστατίτιδα και η ασυμπτωματική φλεγμονώδης προστατίτιδα», αναφέρει ο κ. Χατζηχρήστου.Τα συμπτώματα της πάθησης περιλαμβάνουν …Διαβάστε περισσότερα…
Keywords
Τυχαία Θέματα