Πρωτοφανής υπόθεση κλοπής στο κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia

16:20 9/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τέλος δεν έχει η περιπέτεια γύρω από το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia που ναυάγησε στο νησί Τζίλιο, έπειτα από κακό χειρισμό του κυβερνήτη, Φραντσέσκο Σκετίνο, ο οποίος έδωσε την εντολή να πλησιάσει το πλοίο κοντά στην ακτή για την καθιερωμένη «υπόκλιση».

Αυτή τη φορά, δεν κατηγορείται ο Σκετίνο, αλλά τέσσερις δύτες, οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση ανέλκυσης του κρουαζιερόπλοιου.

Τα μέλη της εταιρίας Titan

Micoperi, από τη Νότιο Αμερική, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, εντοπίστηκαν στην απόπειρά τους να κλέψουν αντικείμενα από το ναυάγιο.

Οι τέσσερις άνδρες ισχυρίζονται ότι απλώς ήθελαν κάποιο σουβενίρ από το Costa Concordia και ότι δεν σκόπευαν να προκαλέσουν αναστάτωση, ωστόσο η εταιρία διέκοψε τη συνεργασία μαζί τους και τους απομάκρυνε από το νησί Τζίλιο.

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως σημειώθηκαν άλλες κλοπές στο κρουαζιερόπλοιο, ενώ αγνοείται και η καμπάνα του.

Στο μεταξύ το δικαστήριο του Γκροσέτο, έπειτα από αίτημα της ένωσης καταναλωτών Codacons, αποφάσισε να ανασυρθούν τα χρηματοκιβώτια που βρίσκονται στο εσωτερικό του πλοίου.

Όπως ανέφερε επιστολή της Codacons «σε πολλούς ναυαγούς ακόμα και σήμερα δεν έχουν επιστραφεί τα προσωπικά τους αντικείμενα και τα τιμαλφή τους, τα οποία βρίσκονται στο εσωτερικό των χρηματοκιβωτίων του πλοίου, έπειτα από περιπου δύο χρόνια».

protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα