Πρόταση νόμου για οροφή 300 ευρώ στα τέλη κυκλοφορίας για βαν

16:28 23/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Διορθώνεται η στρέβλωση στα τέλη κυκλοφορίας αναφορικά με μικρά φορτηγά τύπου βαν, καθώς με ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Συγκοινωνιών οδηγείται προς ψήφιση σήμερα στην Ολομέλεια πρόταση νόμου για διαφοροποίηση του τέλους, με οροφή τα 300 ευρώ.

Εξάλλου, εντός της Επιτροπής

αναφέρθηκε ότι 46.000 αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Αντωνίου, μετά το πέρας της συνεδρίασης, η πρόταση νόμου θα έχει αναδρομική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2014, ενώ θα επιστραφεί η διαφορά των χρημάτων στους ιδιοκτήτες που ήδη κατέβαλαν το αυξημένο τέλος.

Με την προηγούμενη νομοθεσία, τα τέλη ανέρχονταν κατά μέγιστο στα 299 ευρώ, ενώ με την υφιστάμενη αυξήθηκαν έως το ποσό των 520 ευρώ. Από τη ρύθμιση επηρεάστηκαν 2.224 ιδιοκτήτες οχημάτων της κατηγορίας αυτής, ενώ 299 ιδιοκτήτες πλήρωσαν ήδη το αυξημένο τέλος.

Πρόκειται για μια στρέβλωση στη νομοθεσία που εκ παραδρομής είχε περάσει και σήμερα διορθώνεται, κατέληξε ο κ. Αντωνίου.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Μιχαηλίδης ανέφερε από την πλευρά του ότι πρόκειται για μια απαραίτητη διόρθωση, καθώς δημιουργήθηκε μια στρέβλωση που προκάλεσε πολλά προβλήματα.

Συμπλήρωσε ότι ο Υπουργός Συγκοινωνιών έτεινε ευήκοον ους στο τεχνοκρατικό λάθος που έγινε και μπήκε η οροφή των 300 ευρώ για την κατηγορία βαν.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής έλαβαν τη διαβεβαίωση του Τμήματος Οδικών Μεταφορών ότι τα χρήματα θα επιστραφούν σε όσους πλήρωσαν το αυξημένο τέλος, λέγοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία επ’ αυτού.

Εξάλλου, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ είπε ότι ενημερώθηκαν από αρμόδιους τεχνοκράτες ότι γύρω στα 46.000 αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί. Ζητήσαμε από τους τεχνοκράτες να διερευνηθούν τα αίτια, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε ανάλογες αποφάσεις, είπε ο κ. Μιχαηλίδης.

Ανέφερε ακόμη ότι οι ιδιοκτήτες που θέλουν να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους, πρέπει να ενημερώσουν την αρμόδια αρχή, ώστε να μην χρεωθούν με τέλη που δεν πρέπει να πληρώσουν.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Φακοντής είπε ότι η πρόταση νόμου για τα τέλη κυκλοφορίας στα μικρά φορτηγά τύπου βαν άρει μια στρέβλωση και μια αδικία στη νομοθεσία, επαναφέροντας το πλαφόν των 300 ευρώ. Όπως είπε, υπήρξαν περιπτώσεις όπου οι αυξήσεις ήταν πέραν του 100%.

Ανέφερε εξάλλου ότι υπάρχει πρόβλημα και με μια μεγάλη μερίδα οχημάτων που αφορούν κυρίως μονοκάμπινα και διπλοκάμπινα, καθώς περί τα 1.000 οχήματα επηρεάστηκαν με μια αύξηση στα τέλη, από 80 έως 100 ευρώ.

Τέλος είπε ο αριθμός των ιδιοκτητών που είχε ακινητοποιήσει τα οχήματά του ξεπερνά τις 50 χιλιάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα