Προσπαθούν να μεταπείσουν τον Κινέζο επενδυτή

11:02 20/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Προσπάθεια να μεταπείσει τον Κινέζο επενδυτή Γιανγκ Κι να αναθεωρήσει την απόφασή του για απόσυρση του ενδιαφέροντος που είχε εκδηλώσει για επένδυση στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας, θα καταβάλει ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιος Φλουρέντζου. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Φλουρέντζου, την Τέταρτη θα έχει συνάντηση τις 15:00 στο γραφείο του με

τον κ. Γιανγκ Κι και θα προσπαθήσει να τον πείσει να αποσύρει την επιστολή απόσυρσης του ενδιαφέροντος και να επιτρέψει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της πρότασής του.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, απέρριψε τα περί χρονοβόρων και πολύπλοκων διαδικασιών, τα οποία επικαλείται ο Κινέζος επενδυτής για απόσυρση του ενδιαφέροντος του για επένδυση στο παλαιό αεροδρόμιο, ενώ ερωτηθείς κατά πόσον ο λόγος είναι ο σάλος που έχει ξεσπάσει εδώ και λίγο καιρό για ενδεχόμενη εμπλοκή στην κινεζική επένδυση του Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Μάριου Ιερωνυμίδη δεν απάντησε ούτε θετικά ούτε αρνητικά.

Ερωτηθείς σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής Γιανγκ Κι, ο κ. Φλουρέντζου είπε ότι με αυτή ο Κινέζος επενδυτής του κοινοποιεί την απόφασή του να τερματίσει το ενδιαφέρον του για την επένδυση στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας, επικαλούμενος λόγους χρονοβόρων και πολύπλοκων διαδικασιών, κατά τη συνεχιζόμενη εξέταση της πρότασής του. Η επιστολή, όπως είπε, είναι ημερομηνίας 13 Αυγούστου και αποστάληκε στον ίδιο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) στις 14 Αυγούστου.

Σε ερώτηση αν ο ίδιος θεωρεί πως ο λόγος της απόσυρσης του ενδιαφέροντος είναι οι χρονοβόρες διαδικασίες, ο κ. Φλουρέντζου δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως καμία καθυστέρηση και καμία χρονοβόρα διαδικασία.

Αναλύοντας το χρονικό της όλης διαδικασίας, ο Υπουργός Συγκοινωνιών δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ο Κινέζος επενδυτής τους κοινοποίησε το ενδιαφέρον του για επένδυση στις 28 Μαρτίου. Στις 29 Απριλίου, συνέχισε, «υποβλήθηκε μετά από δική μας έκκληση το επιχειρηματικό του πλάνο και αμέσως σχηματίστηκε, στις 7 Μαΐου Τεχνική Επιτροπή αξιολόγησης και Διυπουργική Επιτροπή Αξιολόγησης. Στις 21 Μαΐου εκδόθηκε το πόρισμα, συνήλθε η Διυπουργική Επιτροπή, συνήλθε η Επιτροπή παρόντων και του αντιπροσώπου του (Γιανγκ Κι) αλλά και της Hermes και της Νομικής Υπηρεσίας και του Υπουργείου».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε, «πάρθηκε απόφαση στο Υπουργικό Συμβούλιο για την πρόθεσή του να παραχωρήσει τα 50 χρόνια κάτω από συγκεκριμένους όρους, κοινοποιήθηκε επιστολή άμεσα στον Κινέζο επενδυτή για τους όρους και τις προϋποθέσεις, τις οποίες θέσαμε, και μας αποστάληκαν τα σχετικά έγγραφα στις 26 Ιουλίου, πριν περίπου τρεις εβδομάδες και πριν δεκαπέντε μέρες νομίζω ότι ξέσπασε η όλη ιστορία».

«Εμείς είμαστε ένα νόμιμα δομημένο κράτος με βάση τους νόμους και το Σύνταγμα, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τις νόμιμες διαδικασίες, όταν εξετάζονται οι οποιεσδήποτε παρόμοιες προτάσεις», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν η απόσυρση του ενδιαφέροντος συνδέεται με το θόρυβο για ενδεχόμενη εμπλοκή στην κιν

Keywords
Τυχαία Θέματα