Οικολόγοι: Η Κυβέρνηση Χριστόφια ζήλεψε το μυστρί του Πατακού

10:42 20/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Θυμηδία προκαλεί η αντίδραση της κυβέρνησης στην αρνητική εξέλιξη της υπόθεσης της πολυδιαφημιζόμενης κινεζικής επένδυσης στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας, δηλώνει με ανακοίνωση του Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

“Της έφταιξε η αντιπολίτευση γιατί αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Τι θέλει δηλαδή, να την χειροκροτούμε στις αλλεπάλληλες αναπτυξιακές της γκάφες; Θυμίζει τον χουντικό Πατακό που κρατούσε ένα μυστρί και εγκαινίαζε έργα, τα οποία ουδέποτε ολοκληρώθηκαν αλλά ζητούσε να υπάρχουν πάντα οργανωμένοι χειροκροτητές στα πανηγύρια των

εικονικών εγκαινίων.

Δημοκρατία έχουμε. Καθήκον της αντιπολίτευσης είναι να κρίνει και να ελέγχει την κυβέρνηση. Ας παραδεχθεί η κυβέρνηση ότι ειδικά στις περιπτώσεις Κατάρ και Κινέζων είχε την πλήρη στήριξη της πλειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων αλλά τα δικά της λάθη (και ύποπτες διαδικασίες) έφεραν την αποτυχία.

Η κυβέρνηση Χριστόφια έχει φλομώσει τον κυπριακό λαό στα ψέματα και τις αναπτυξιακές φούσκες. Ζητά τώρα να έχει και χειροκροτητές;

Οι ξένες επενδύσεις είναι καλοδεχούμενες όταν χαρακτηρίζονται από σοβαρότητα, επάρκεια, διαφάνεια και αξιοπιστία. Επιπλέον, για τους οικολόγους, πρέπει να είναι και στοχευμένες στους τομείς που πραγματικά χρειάζεται η Κύπρος για να πετύχει βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.  Δεν μπορεί να πανηγυρίζουμε ως ιθαγενείς που τους χαρίζουν γυάλινες χάντρες, με την κάθε πρόταση ή ιδέα μας σερβίρουν. Ιδιαίτερα όταν μπορεί κάποιοι να θησαυρίζουν  και να χρηματίζονται, στο όνομα της ανάπτυξης και των επενδύσεων.

Εμείς ως Οικολόγοι, κρατήσαμε αυτή τη στάση έναντι όλων των κυβερνήσεων, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε σε κάθε περίπτωση, γιατί δεν είμαστε χειροκροτητές κανενός”.

Keywords
Τυχαία Θέματα