Πρόωρη αφυπηρέτηση αιτήθηκε ο «2ος υπαρχηγός της αστυνομίας» στα κατεχόμενα

17:32 26/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πρόωρη αφυπηρέτηση ζήτησε γραπτώς ο «2ος υπαρχηγός της αστυνομίας» στα κατεχόμενα, Ερντάλ Εμανέτ.

Σύμφωνα με την Κίπρις, ο Εμανέτ δήλωσε στην εφημερίδα ότι υπέβαλε την αίτηση χθες το πρωί στο νεοδιορισθέντα «αρχηγό της αστυνομίας», Αχμέτ Ζαίμ. Εφτασε πλέον η στιγμή της αφυπηρέτησής του, είπε, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει οποιοσδήποτε ιδιαίτερος λόγος που φεύγει.

Η εφημερίδα Αφρίκα γράφει για την εμπλοκή του Εμανέτ στα επεισόδια της Δερύνειας το 1996 όταν πυροβόλησε τον Σολωμό Σολωμού και ότι καταζητείται από την INTERPOL.

Γράφει επίσης ότι η καριέρα του Εμανέτ αμαυρώθηκε το 2000 όταν χρησιμοποίησε δακρυγόνα αέρια εναντίον διαδηλωτών. Σημειώνεται ακόμη ότι ο Εμανέτ δεν παρέστη στην επίσημη τελετή παράδοσης κατά το διορισμό του νέου «αρχηγού αστυνομίας», Αχμέτ Ζαϊμ και δεν προέβη σε κάποια επίσημη ανακοίνωση για το θέμα της παραίτησής του.

Η Αφρίκα γράφει επίσης ότι η «1η υπαρχηγός αστυνομίας» Περβίν Γκιουρλέρ φέρεται να οδεύει επίσης προς παραίτηση αφού φέρεται να νιώθει χολωμένη από το διορισμό του Αχμέτ Ζαϊμ, στην ανώτατη θέση του «αρχηγού αστυνομίας» τη στιγμή που αυτή προηγείτο ιεραρχικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα