Προοπτικές συνεργασίας συζήτησε αντιπροσωπεία Δήμου Π. Χρυσοχούς στο Rostov on Don

10:52 19/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Καλές προοπτικές συνεργασίας, ιδιαίτερα στον τουρισμό, μεταξύ Πόλης Χρυσοχούς και της ρωσικής πόλης Rostov on Don διαφάνηκε ότι υπάρχουν κατά τη διάρκεια επίσκεψης αντιπροσωπείας του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς, με επικεφαλής το Δήμαρχο, για να συμμετάσχει εορτασμούς των 264 χρόνων από την ίδρυση της πόλης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος μετά την επιστροφή της αντιπροσωπείας χθες, εκείνο όμως που είχε επισημανθεί από ρωσικής πλευράς είναι ότι καθοριστικός

παράγοντας για την επιτυχία των προσπαθειών είναι η προσφορά των υπηρεσιών σε προσιτές τιμές.

Η πόλη Rostov on Don με πληθυσμό πέραν του 1 εκ. και η ευρύτερη περιοχή με 4 εκ. κατοίκους, προστίθεται στην ανακοίνωση, αποτελεί μια σημαντική και πολλά υποσχόμενη τουριστική αγορά.
Στις εκδηλώσεις με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας της ίδρυσης της Πόλης του Rostov on Don φιλοξενήθηκαν αντιπροσωπείες από τις Αδελφοποιημένες Πόλεις, μεταξύ των οποίων ο Βόλος, το Ντόρμου, η Γλασκώβη, η Λεμά, η Αττάλεια, το Πλέβετς και πολλές άλλες πόλεις με τις οποίες η αντιπροσωπεία είχε χρήσιμες επαφές.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία του Δήμου Πόλης συναντήθηκε με τα επτά μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία της πόλης με τους οποίους συζήτησαν τις προοπτικές συμπερίληψης του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής στα τουριστικά προγράμματα τους. Ο Δήμαρχος και αντιπροσωπεία της Πόλης Χρυσοχούς αναφέρθηκαν στο φάσμα των τουριστικών ενδιαφερόντων που προσφέρει η περιοχή, όπως είναι ο ναυτικός τουρισμός, ο ποδηλατικός τουρισμός σε μονοπάτια της φύσης, ο αθλητικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο κατασκηνωτικός τουρισμός, ο τουρισμός yoga και ο τουρισμός για άτομα με κινησιακές δυσκολίες κ.ά.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως και στις τελευταίες διακρίσεις του Δήμου, όπως η βράβευση των ακτών της Πάφου με το βραβείο «Χρυσές Ακτές της Ευρώπης» και η βράβευση του Δήμου σαν άριστος τουριστικός προορισμός με θέμα την προσβασιμότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα τουριστικά πρακτορεία της ρωσικής πόλης επέδειξαν ενδιαφέρον για προώθηση της Πόλης Χρυσοχούς για την επόμενη τουριστική σεζόν.
Συζητήθηκε, επίσης, η εισήγηση για συμμετοχή σε δύο τουριστικές εκθέσεις στη Μόσχα και στο Κρανσνατάρ.

Συναντήσεις πραγματοποίησε η αντιπροσωπεία και με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Rostov on Don, που αριθμεί πέραν των 600 μελών, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως οι επενδύσεις σε ακίνητα, η προώθηση προϊόντων.
Ενδιαφέρον επιδείχθηκε για επιμόρφωση στελεχών-μελών των επιχειρήσεων που εκπροσωπούνται στο Εμπορικό, Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε αγγλόφωνες εμπορικές σχολές της Κύπρου.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας CKA, ο οποίος επίδειξε ενδιαφέρον για κάθοδο της ποδοσφαιρικής τους ομάδας για προετοιμασία την περίοδο Νοεμβρίου- Φεβρουαρίου, στο διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς. Προς αυτή την κατεύθυνση θα επισκεφθούν την περιοχή Πόλης Χρυσοχούς, ο πρόεδρος και ο προπονητής της ομάδας.
Τέλος, έγινε συνάντηση με εκπρόσωπο του Συνδέσμου σκαφών αναψυχής, κατά την οποία συζητήθηκε το ενδιαφέρον που υπάρχει για ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής στο λιμανάκι του Λατσιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα