Πρόληψη της δυσκοιλιότητας και άλλων παθήσεων με παπάγια

19:44 24/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η δυσκοιλιότητα είναι μια πάθηση κατά την οποία τα κόπρανα που διέρχονται από το παχύ έντερο παραμένουν εκεί για μεγαλύτερο διάστημα πριν να εξέλθουν από το ορθό. Καταλαβαίνετε ότι έχετε δυσκοιλιότητα όταν δυσκολεύεστε να ενεργηθείτε ή όταν έχουν περάσει μερικές μέρες από την τελευταία κένωση.

Με βάση αυτό, αν υποφέρετε από δυσκοιλιότητα, συνιστάται να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά ώστε να αυξήσετε την πρόσληψη ινών.

Όσον αφορά τα φρούτα, έχετε σκεφτεί να συμπεριλάβετε την παπάγια στην καθημερινή σας διατροφή ή να την τρώτε ως φάρμακο για τη δυσκοιλιότητα;

Ως ένα φυσικό

γιατρικό, η παπάγια όχι μόνο βοηθά στην πέψη αλλά συγχρόνως βοηθά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Ανακουφίζει από τις αιμορροΐδες και έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Επιπλέον έχει αποδειχθεί ότι η παπάγια μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης, εμποδίζει τη δημιουργία πέτρας στα νεφρά και τις εντερικές λοιμώξεις από παράσιτα, ενώ συντελεί στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού. Σύμφωνα με την παράδοση, η παπάγια βοηθά τις μητέρες που θηλάζουν να κατεβάσουν γάλα.

Περιέχει παπαΐνη, ένα ένζυμο που βοηθά στην …

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα