Πρόεδρος: Σε νέες περιπέτειες θα οδηγήσει η εγκατάλειψη της βάσης λύσης του Κυπριακού

20:19 13/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη σιγουριά ότι η εγκατάλειψη των συμφωνιών υψηλού επιπέδου και της βάσης λύσης του Κυπριακού θα μας οδηγήσει σε νέες περιπέτειες, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας μιλώντας στην εκδήλωση απόδοσης τιμών στους τραυματίες, ανάπηρους και παθόντες κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή του 1974 που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο.

Σε εκτός κειμένου αναφορές του στην ομιλία του, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε επί λέξει: «Δεν κινδυνολογώ. Είμαι σίγουρος γι’ αυτά που λέω. Και τα λέω μέσα από τις εμπειρίες των τελευταίων

δώδεκα χρόνων που υπηρέτησα ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Είναι οι εμπειρίες μου από τις επαφές με τον ΓΓ του ΟΗΕ, με δεκάδες αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και Προέδρους Κοινοβουλίων», συμπλήρωσε.

Εξάλλου, απευθυνόμενους προς τους τιμώμενους, είπε ότι «μόνο αν τερματιστεί η κατοχή και επανενωθεί η πατρίδα μας θα δικαιωθούν οι θυσίες σας».

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε στους τιμώμενους δίπλωμα και το μετάλλιο υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας που φέρει τα χρώματα και τα σύμβολα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως ανεξίτηλα σύμβολα ειρήνης, όπως αναφέρθηκε.

Η εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα