Πρόεδρος ΚΟΤ : Θα εργαστούμε για καλύτερες μέρες για τον τουρισμό

19:17 9/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Τη διαβεβαίωση ότι θα εργαστεί μεθοδικά, με πολλή όρεξη και μεράκι, ούτως ώστε να ανατείλουν καλύτερες μέρες για τον κυπριακό τουρισμό, έδωσε σήμερα ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ, Κώστας Καδής.

Σε δηλώσεις του το απόγευμα και λίγο πριν από την έναρξη της πρώτης συνεδρίας του νέου ΔΣ του Οργανισμού, ο κ. Καδής εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι στο νέο ΔΣ συμμετέχουν καταξιωμένοι άνθρωποι, οι οποίοι, όπως είπε, «είναι πρόθυμοι και μπορούν να συνεισφέρουν στην αναβάθμιση του Οργανισμού και στην ανάπτυξη του τουρισμού στην Κύπρο

προς όφελος της οικονομίας και του τόπου μας».

«Θα εργαστούμε μεθοδικά, με πολλή όρεξη και μεράκι, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση και το προσωπικό του Οργανισμού ούτως ώστε να ανατείλουν καλύτερες μέρες για τον κυπριακό τουρισμό, την κυπριακή οικονομία και για τον τόπο μας γενικότερα», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ Μάριος Χαννίδης είπε ότι «η περσινή χρονιά ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την οικονομία και για τον τουρισμό. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πάρα πολλές προκλήσεις που καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας».

Ανέφερε ότι παρά τη μείωση του τουριστικού ρεύματος μετά την απόφαση του Γιούρογκρουπ για την Κύπρο, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούσε το 70%, «καταφέραμε η χρονιά να κλείσει στα ίδια επίπεδα με το 2012 που ήταν η δεύτερη καλύτερη χρονιά».

«Σημαντικό, επίσης, είναι το γεγονός ότι ο Οργανισμός ανακοίνωσε αύξηση στα έσοδα του κράτους που ξεπερνά τα 9%», πρόσθεσε.

Εξέφρασε, παράλληλα, την αισιοδοξία και την πεποίθησή του ότι με τη νέα σύνθεση του ΔΣ του ΚΟΤ, ο Οργανισμός «θα μπορέσει να φέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα το 2014 τα οποία θα μπορέσουν να στηρίξουν την οικονομία της πατρίδας μας αλλά και τους συμπολίτες μας σ’ αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για την οικονομία της χώρας μας».

Αντιδράσεις για φωτογραφίες ΚΟΤ στο διαδίκτυο

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σε σχέση με φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε κάποιες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και στο facebook στο πλαίσιο εκστρατείας του ΚΟΤ με σκοπό την προώθηση του τουρισμού στην Κύπρο, ο κ. Χαννίδης είπε ότι ο ίδιος ούτε γνώριζε αλλά ούτε και ενέκρινε τη συγκεκριμένη εκστρατεία.

«Όπως έχει διευκρινιστεί μετά από έρευνα που είχα ζητήσει να γίνει από το αρμόδιο τμήμα, η συγκεκριμένη εκστρατεία έγινε και ολοκληρώθηκε στη βάση των δεδομένων της συμφωνίας που υπήρχε με το συγκριμένο διαδικτυακό μέσο με τεράστια επιτυχία», είπε.

Σημείωσε, επίσης, ότι τα likes που συγκέντρωσαν οι εν λόγω φωτογραφίες ξεπέρασαν τις 400 χιλιάδες που ήταν ο αρχικός στόχος και ανήλθαν γύρω στις 470 χιλιάδες, ενώ τις φωτογραφίες είδαν πέραν τα 3,5 εκατομμύρια άτομα μέσα σε διάστημα ενός μηνός.

Ο κ. Χαννίδης παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι όντως οι 4 από τις συνολικά 100 φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκστρατείας «δεν ήταν και οι καλύτερες».

Είπε,, τέλος, ότι έχουν δοθεί οδηγίες προκειμένου να αποσυρθούν οι εν λόγω φωτογραφίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα