Πρόεδρος: Η Κυβέρνηση δεν έχει ούτε πρόθεση, ούτε σκοπό να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή

13:04 24/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

H Κυβέρνηση ούτε πρόθεση έχει, ούτε σκοπό, να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου, υπογράμμισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας παράλληλα πως στη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στην οικονομική τραγωδία “κανένας μας δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο”.

Μιλώντας στο Προεδρικό Μέγαρο κατά την τελετή ορκωμοσίας του νέου μέλους της Ερευνητικής Επιτροπής σχετικά με την κατάσταση στην οποία περιήλθε

το τραπεζικό σύστημα και γενικά η οικονομία της Κύπρου Ηλιάνας Νικολάου, η οποία αντικαθιστά το παραιτηθέν μέλος της Επιτροπής Παναγιώτη Καλλή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως «οι όποιες ποινικές ευθύνες αν προκύψουν είναι αρμοδιότητα της ανεξάρτητης δικαιοσύνης και όχι της Κυβέρνησης».

«Η Κυβέρνηση εξόπλισε την Ερευνητική Επιτροπή με ευρύτατους όρους εντολής και είναι στην αποκλειστική δική σας ευθύνη να ολοκληρώσετε το έργο σας με βάση την ευθυκρισία, το ήθος και τον όλο βίο και πολιτεία σας που σάς έχει καταξιώσει στην κυπριακή κοινωνία, τόσο εσάς όσο, βεβαίως, και τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Πική αλλά και το μέλος της Ερευνητικής Επιτροπής κ. Ανδρέα Κραμβή», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απευθυνόμενος στην κ. Νικολάου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε την κ. Νικολάου για την προθυμία της να συμμετάσχει στην Ερευνητική Επιτροπή «που έχει συσταθεί για να ερευνήσει τις πράξεις ή παραλείψεις προσώπων εντεταλμένων στη διαχείριση της οικονομίας ή του τραπεζικού συστήματος».

«Αντικαθιστάτε τον κ. Παναγιώτη Καλλή, ο οποίος, δυστυχώς, παραιτήθηκε για τους καλά γνωστούς λόγους σε όλους», ανέφερε.

«Είμαι πεπεισμένος ότι ως εκ της πείρας σας ως έγκριτος νομικός, αλλά και από τη μακρά υπηρεσία σας ως Επίτροπος Διοικήσεως, με την ακεραιότητα και την εντιμότητα που σάς διακρίνει θα συμβάλετε στην επιτυχή αποστολή της Επιτροπής, το συντομότερο δυνατόν», κατέληξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Το διορισμό της κ. Νικολάου υπέγραψε κατά την τελετή ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Keywords
Τυχαία Θέματα