ΑΚΕΛ: Απαράδεκτη η πρόταση της Κυβέρνησης για φορολόγηση ακίνητης ιδιοκτησίας

12:58 24/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Απαράδεκτη, αντιλαϊκή και ισοπεδωτική χαρακτηρίζει το ΑΚΕΛ την πρόταση της Κυβέρνησης για φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου, κάλεσε την Κυβέρνηση να κάνει δεύτερες σκέψεις εισάγοντας τουλάχιστον πρόνοια για αφορολόγητο ποσό, ώστε να απαλλαγούν οι μικροϊδιοκτήτες ακινήτων.

Ο κ. Ευαγόρου υπενθύμισε ότι η προηγούμενη

Κυβέρνηση είχε καταθέσει δύο φορές τέτοια πρόταση, η οποία έδινε έμφαση στη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης ιδιοκτησίας, απαλλάσσοντας την πρώτη κατοικία.

«Επρόκειτο για μια πρόταση φιλολαϊκή, η οποία μετέφερε το βάρος στους εκατομμυριούχους ιδιοκτήτες ακίνητης ιδιοκτησίας», συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως «δυστυχώς η πλειοψηφία των κομμάτων της τότε αντιπολίτευσης με πρωτοστάτες το ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ απέτρεψαν την ψήφιση του νομοσχεδίου κάνοντας ουσιαστικά πλάτες στους μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων».

Όπως είπε ο κ. Ευαγόρου, «τώρα η συγκυβέρνηση ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ αποφάσισε να φορολογήσει αδιακρίτως όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, μεταφέροντας διά της καθολικής και χωρίς εξαιρέσεις φορολογίας, το βάρος από τους μεγαλοϊδιοκτήτες στους μικρούς και στην απλή κατοικία ή το διαμέρισμα».

«Ως ΑΚΕΛ θεωρούμε την πρόταση της Κυβέρνησης ως απαράδεκτη, αντιλαϊκή και ισοπεδωτική. Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μη, ιδιοκτήτες ταπεινής κατοικίας ή διαμερίσματος θα κληθούν να μοιραστούν ουσιαστικά το βάρος που έπρεπε να επωμισθούν οι μεγαλοϊδιοκτήτες», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα