Πρόεδρος Αναστασιάδης: Έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε

22:18 25/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Υπάρχει ακόμη δρόμος να διανύσουμε μέχρι να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά το τέλος της άτυπης συνάντησής του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, σε εστιατόριο στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι ανέλαβε την πρωτοβουλία για την άτυπη συνάντηση με τον κ. Ερογλου «με στόχο να διαπιστώσουμε εάν μπορούμε να καταλήξουμε

στην κοινή διακήρυξη που θα ανοίξει το δρόμο για τη λύση του Κυπριακού».

Χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε δυόμιση ώρες, ως χρήσιμη, είπε ότι επέτρεψε στις δύο πλευρές να αντιληφθούν με σαφήνεια τόσο τις θέσεις η μια της άλλης όσο και τους λόγους που εμποδίζουν ακόμη την κατάληξη στην κοινή διακήρυξη.

«Δυστυχώς υπάρχει ακόμη δρόμος να διανύσουμε μέχρι να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένα στόχο που θα επιτρέπει την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων και που θα δημιουργεί βάσιμες προοπτικές επιτυχούς κατάληξης», τόνισε ο Πρόεδρος.

Όπως είπε, «η δική μας πρόθεση είναι η συνέχιση των διαβουλεύσεων μεταξύ των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων με απώτερο σκοπό την κατάληξη σε ένα κοινό ανακοινωθέν ώστε να έχουμε επανέναρξη των συνομιλιών».

Ερωτηθείς εάν μετά και τη σημερινή συνάντηση οι δύο πλευρές είναι πιο κοντά στην κατάληξη σε ένα κοινό ανακοινωθέν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι δεν θα ήθελε να κάνει κανένα σχόλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα