Η «βουλή» παρατείνει τη λειτουργία της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» για άλλα δύο χρόνια

21:45 25/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για άλλα δύο χρόνια επιμηκύνεται η περίοδος υποβολής αιτήσεων στη λεγόμενη επιτροπή ακίνητης περιουσίας μετά την τροποποίηση του «νόμου» περί αποζημίωσης, ανταλλαγής και επιστροφής ακίνητης περιουσίας από τη «βουλή».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η ολομέλεια της «βουλής» ψήφισε κατά πλειοψηφία την εν λόγω τροποποίηση με τον «βουλευτή» του κόμματος Εθνικής Ενότητας, Ναζίμ Τσαβούσογλου να προαναγγέλλει τη θετική τοποθέτηση του κόμματός του. Λίγο μετά ο πρόεδρος του ΚΕΕ,

Χουσεϊν Οζγκουργκιούν υποστήριξε ότι ήταν λάθος η καταβολή αποζημίωσης στην υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου ​​επειδή μετέτρεψε το θέμα σε περιουσιακό ζήτημα και όχι πολιτικό. Μια ανάλογη επιτροπή, συνέχισε, θα πρέπει να δημιουργηθεί και στη νότια «Κύπρο» και θα αφορά την ακίνητη περιουσία των Τ/κ.

Ο «βουλευτής» του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Μεχμέτ Τσακιτζί, ανέφερε ότι η «επιτροπή» δεν συμβάλλει στην επίλυση του Κυπριακού και πως δεν υπάρχει κάτι ανάλογο για τους Τ/κ που έχουν αφήσει περιουσία στο «νότο» για να υποβάλλουν αιτήσεις. Θα πρέπει, συνέχισε, να γίνουν κάποιες αλλαγές για να δοθεί αυτή η δυνατότητα και στους Τ/κ. Προανήγγειλε δε ότι το ΚΚΔ θα καταψήφιζε την τροπολογία.

Ο «βουλευτής» του ΡΤΚ, Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ, ανέφερε ότι η «επιτροπή» δημιουργήθηκε, μετά το σχέδιο Ανάν, και άνοιξε ένα παράθυρο στο περιουσιακό ζήτημα και το επόμενο θα ήταν να εξετασθεί από διεθνή νομικά μέσα το θέμα της κηδεμονίας των τ/κ περιουσιών (του κηδεμόνα) στις ελεύθερες περιοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα