Προχωρούν οι διευθετήσεις στις Φοινικούδες για την απρόσκοπτη διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων

11:04 25/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με στόχο την απρόσκοπτη διέλευση των Πυροσβεστικών Οχημάτων στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων στη Λάρνακα για σκοπούς πυρασφάλειας και διάσωσης, ο Δήμαρχος Ανδρέας Λουρουτζιάτης είχε χθες συνάντηση με τον αναπληρωτή Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκο Τράγκολα και τον Επαρχιακό Διευθυντή της Δύναμης Μιχάλη Θεοφίλου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Λουρουτζιάτης ανέφερε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε «στα πλαίσια της εξέτασης του θέματος της πυρασφάλειας στη Λεωφόρο Αθηνών στις Φοινικούδες, μέσα από τη

συμφωνία που επετεύχθη με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία, τον ΚΟΤ και κυρίως με τη συναίνεση και τη συμφωνία των κατόχων των υποστατικών του παραλιακού μετώπου πριν από τρεις μήνες».

Πρόσθεσε ότι «είχε δοθεί στους κατόχους των υποστατικών προσωρινή άδεια ποτού για τρεις μήνες και ο χρόνος τελειώνει τέλος Οκτωβρίου. Εχουμε συναντηθεί με τον Σύνδεσμο Υποστατικών Παραλιακού Μετώπου και βρίσκουμε μια θετική ανταπόκριση» είπε και σημείωσε πως «έχουν ήδη μετακινηθεί στα οκτώ μέτρα σταθερά αντικείμενα από τους πεζόδρομους, που εμπόδιζαν την έλευση Πυροσβεστικών Οχημάτων κυρίως για θέματα διάσωσης».

Ο κ. Λουρουτζιάτης συνεχάρη τους κατόχους των υποστατικών γιατί όπως εξήγησε «έδειξαν αυτή τη συνεργασία. Ωστόσο παραμένει να εξετάσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία το αν μετακινούνται ή όχι έγκαιρα τα υποστατικά, κάτι που θα γίνει εντός των επόμενων τριών ημερών».

Ανέφερε ακόμα ότι έχει συμφωνηθεί με τον αναπληρωτή Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πως θα πραγματοποιηθεί άσκηση πυρόσβεσης και διάσωσης σε τρία σημεία του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Λουρουτζιάτης είπε ότι «εκείνοι που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις προδιαγραφές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα έχουν να αντιμετωπίσουν εκείνες τις συνέπειες. Δεν υπάρχει θέμα να κάνουμε εκπτώσεις πάνω στο θέμα της διάσωσης και της πυρασφάλειας».

Σημείωσε επίσης πως «ο Δήμος Λάρνακας έχει αναλάβει ένα ρόλο και έχουμε βοηθήσει πάρα πολύ στο να υπάρξει μια συναινετική λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα