Αύξηση των διδάκτρων στα βρετανικά πανεπιστήμια

09:33 25/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν διαφοροποιεί το σύστημα δανειοδότησης για την καταβολή των διδάκτρων σε πανεπιστήμια της Βρετανίας η αύξηση από αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά των φοιτητικών διδάκτρων στη χώρα στις εννέα χιλιάδες αγγλικές λίρες, ποσό που ισχύει και για τους προερχομένους από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης φοιτητές.

Ο φοιτητής δανείζεται το σχετικό ποσό από χρηματοδοτικό οργανισμό και αρχίζει να καταβάλλει τις σχετικές δόσεις μόνο  όταν, ως απόφοιτος, βρει εργασία  και ο μισθός του είναι πάνω από 21 χιλιάδες λίρες.

Σε περίπτωση που ο φοιτητής δεν βρει εργασία ή  αν ο μισθός του

δεν υπερβαίνει το ποσό των 21 χιλιάδων ευρώ  δεν καταβάλλει οποιαδήποτε δόση και όταν συμπληρώσει τα 51 του χρόνια το δάνειο διαγράφεται ως υποχρέωση  αποπληρωμής από τον χρεώστη και σε τοιαύτη περίπτωση το δάνειο το αποπληρώνει η βρετανική Κυβέρνηση.

Όταν ο χρεώστης έχει μισθό  πάνω από 21 χιλιάδες αγγλικές λίρες, θα καταβάλλει  9%   για το ποσό πέραν των 21 χιλιάδων αγγλικών λιρών.

Σε περίπτωση που ο μισθός μειώνεται στις 21 χιλιάδες ευρώ  αίρεται η υποχρέωση του χρεώστη να καταβάλλει οποιεσδήποτε δόσεις.

Τις λεπτομέρειες αυτές έδωσε ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ , Eric Thomas ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Μεγάλης Βρετανίας να δεχθούν  ακόμη περισσοτέρους φοιτητές  από χώρες  της Ευρωπαϊκής Ένωσης  αλλά και άλλες χώρες του εξωτερικού.

Τώρα , το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι  η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, με τον μεγαλύτερο αριθμό  ξένων φοιτητών και αν ληφθεί υπόψη η πληθυσμιακή αναλογία, πρέπει να θεωρείται η πρώτη.

Σύμφωνα με συμπληρωματικά στοιχεία από την Κεντρική Διοίκηση των Βρετανικών Πανεπιστημίων, οι Κύπριοι φοιτητές που φοιτούν στα Βρετανικά Πανεπιστήμια κατά τα τελευταία χρόνια είναι γύρω στις έντεκα χιλιάδες.

Ο αριθμός των ξένων φοιτητών στα βρετανικά πανεπιστήμια κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010 – 2011 ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα