Πως το γαστρικό bypass θεραπεύει το διαβήτη

10:34 29/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την αιτία που θεραπεύονται από τον διαβήτη τύπου ΙΙ κάποιοι ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση γαστρικού bypass αποκαλύπτουν αμερικανοί ερευνητές.

Στο πλαίσιο μελέτης που έγινε σε ζώα οι επιστήμονες απέδειξαν ότι η παράκαμψη του στομάχου, ανάγκαζε το έντερο να εργάζεται πιο σκληρά, χρησιμοποιώντας περισσότερη ενέργεια και διατηρούσε με αυτό τον τρόπο τα επίπεδα του σακχάρου υπό έλεγχο.

Ο Δρ Στυλόπουλος και οι συνεργάτες από το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Βοστόνης του μελέτησαν πως η γαστρική παράκαμψη σε άτομα που έπασχαν

από νοσογόνο παχυσαρκία επηρεάζει την εξέλιξη του διαβήτη.

”Η γαστρική παράκαμψη αποδεικνύεται αποτελεσματική και στην θεραπεία του διαβήτη”, ανέφερε ο Δρ Στυλόπουλος.

Οι ερευνητές έκαναν γαστρική παράκαμψη σε αραουραίους για να ενώσουν την είσοδο του στομάχου με το λεπτό έντερο και έπειτα παρακολούθησαν την πορεία των γευμάτων στον οργανισμού των τρωκτικών.

”Διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι το σάκχαρο χρησιμοποιούνταν από το έντερο, το οποίο εργαζόταν πιο σκληρά αφού πλέον η τροφή παρέκαμπτε το στομάχι”, είπε ο Δρ Στυλόπουλος.

Στόχος των ερευνητών είναι τώρα να ανακαλύψουν έναν τρόπο να ενεργοποιούν το λεπτό και το παχύ έντερο, ώστε να αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο χωρίς γαστρικό bypass.

Keywords
Τυχαία Θέματα