Πως θα ανακουφιστείτε από τα ευαίσθητα δόντια

10:36 11/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αν σας φαίνεται μαρτύριο να πιείτε ένα ποτήρι παγωμένο νερό, τότε οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από τις ενοχλήσεις που σας προκαλούν τα ευαίσθητα δόντια.

Η οδοντική πλάκα, μια λευκή κολλώδης ουσία που σχηματίζεται στα δόντια, παράγει ένα οξύ το οποίο τα ερεθίζει, ιδιαίτερα αν έχετε ευαίσθητα δόντια. Κάνετε λοιπόν οδοντικό νήμα τουλάχιστον μία φορά και πλένετε τα δόντια σας 3 φορές την ημέρα από 3 λεπτά με απαλές κυκλικές κινήσεις, ώστε να αποτρέψετε το σχηματισμό της.Περιορίστε τα ανθρακούχα ροφήματα
και τις όξινες τροφές. Ξεπλένετε το στόμα σας με πολύ νερό ή με πράσινο τσάι όταν καταναλώνετε τέτοιες τροφές.Δοκιμάστε να βουρτσίζετε τα δόντια σας με μια οδοντόκρεμα για ευαίσθητα δόντια. Αυτές οι ειδικές οδοντόκρεμες περιέχουν συστατικά που μειώνουν την ευαισθησία ενισχύοντας την οδοντίνη.Ακόμη στα φαρμακεία και στην υπηρεσία αναζήτησης προϊόντων και σύγκρισης τιμών BestPrice μπορείτε να βρείτε ειδικά τζελ και οδοντόκρεμες που βοηθούν στην απευαισθητοποίηση των δοντιών.Καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, όπως βιταμίνη D και C, μαγνήσιο και ασβέστιο που βοηθούν στη διατήρηση των δοντιών γερών.Αν το πρόβλημα επιμένει επισκεφτείτε τον οδοντίατρο σας για να σας βοηθήσει.
Keywords
Τυχαία Θέματα