Πως σχολιάζει ο Τ/κ τύπος το δημοσίευμα της ‘Μιλλιέτ’ για άνοιγμα των Βαρωσιών

10:22 27/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο τ/κ Τύπος δεν δίδει σήμερα προβολή στο χθεσινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας “Μιλλιέτ” για άνοιγμα των Βαρωσίων την 1η Ιουλίου υπό τ/κ διοίκηση, παρά στη δήλωση του Τ/κ ηγέτη, Ντερβίς Ερογλου που το διαψεύδει.

Στις περισσότερες εφημερίδες το θέμα αναφέρεται στις εσωτερικές σελίδες. Η εφημερίδα “Κίπρις”, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα, δεν αναφέρεται καν στο εν λόγω δημοσίευμα παρά μόνο στις δηλώσεις Ερογλου και αυτό στις εσωτερικές της σελίδες με τίτλο ”Τα Βαρώσια δεν θα ανοίξουν”.

Στις

εσωτερικές της σελίδες δημοσιεύει την διάψευση Ερογλου και η “Γενί Ντουζέν”. Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται και δηλώσεις του δημοσιογράφου Σεφά Καραχασάν με την επισήμανση ότι εδώ και μια εβδομάδα βρίσκεται στην Τουρκία και από εκεί το έγραψε το άρθρο του και όχι από τα κατεχόμενα. Ο Καραχασάν δήλωσε ότι η πηγή του είναι ”πολύ πολύ αξιόπιστη”, αρνούμενος να την αποκαλύψει και υποστηρίζει πλήρως το δημοσίευμα που έγραψε. Ο δημοσιογράφος σημείωσε δε ότι στη δήλωσή του ο Ντερβίς Ερογλου είπε πως ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες δεν τίθεται θέμα ανοίγματος των Βαρωσίων, επισημαίνοντας ότι στην είδησή του έγραφε πως σε περίπτωση που διακοπούν οι συνομιλίες θα γίνει το άνοιγμα της κλειστής πόλης.

Η “Χαλκίν Σεσί” διερωτάται πρωτοσέλιδα κατά πόσο θα ανοίξει η κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου.

Η “Αφρίκα” με τίτλο ”Ανοίγει η πόλη φάντασμα” γράφει ότι αν και οι Μπαγίς και Ερογλου διέψευσαν την είδηση δεν έγιναν πιστευτοί.

Η “Χαβαντίς” γράφει ότι ενώ ο Ντερβίς Ερογλου διέψευσε την πληροφορία, ο Τούρκος Υπουργός, Εγκεμέν Μπαγίς δήλωσε άγνοια.

Η “Βολκάν” με τίτλο ”Το Βαρώσι είναι τμήμα της ΤΔΒΚ” αναφέρεται κυρίως στη διάψευση Ερογλου.

Η “Χαμπερντάρ” με τίτλο ”Ιδού μέρος του σχεδίου Β” γράφει ότι η δήλωση του Ντερβίς Ερογλου ότι δεν τίθεται θέμα ανοίγματος της περιφραγμένης πόλης ενόσω συνεχίζονται οι συνομιλίες, αφήνει περιθώρια σχολίων για το τί μπορεί να γίνει όταν διακοπούν οι συνομιλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα