3 διαγωνισμοί για 853 θέσεις στην Κομισιόν

Η εμπειρία δεν αποτελεί απαραίτητο προσόν για 219 θέσεις

Με τρεις σημαντικούς διαγωνισμούς υποδέχεται την άνοιξη η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής (EPSO), η αρμόδια υπηρεσία για την επιλογή του προσωπικού που θα στελεχώσει μελλοντικά τους οργανισμούς και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Συνολικά οι τρεις διαγωνισμοί θα αναδείξουν 853 άτομα, τα οποία θα καταρτίσουν πίνακες προλήψεων, εκ των οποίων η Ενωση θα αντλεί υπαλλήλους ανάλογα με τις ανάγκες της.

Από τους τρεις διαγωνισμούς, ο ένας αφορά μόνιμους διοικητικούς

υπαλλήλους (296 άτομα) και οι άλλοι δύο συμβασιούχους στους τομείς των κτιριακών εγκαταστάσεων (247 άτομα) και της διδασκαλίας-φροντίδας παιδιών (310 άτομα).

Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη του τελευταίου διαγωνισμού έχει ήδη παρουσιαστεί εκτενώς από το «Εθνος-Εργασία», ενώ στο παρόν φύλλο παρουσιάζονται ενδελεχώς και οι δύο νέοι διαγωνισμοί.

296 διοικητικοί
Την κατάρτιση πινάκων προσλήψεων με 296 διοικητικούς υπαλλήλους σε έξι τομείς επιχειρεί η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού μέσω δύο διαγωνισμών που πρόκειται να διεξαγάγει μετά τον Απρίλιο στις Βρυξέλλες.

296 διοικητικοί υπάλληλοι θα εργαστούν σε 6 τομείς της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Οι δύο διαγωνισμοί απευθύνονται σε υπαλλήλους βαθμού AD 5 και AD 7, που ειδικεύονται στους ακόλουθους πέντε τομείς: α) Ευρωπαϊκή Δημόσια Διοίκηση, β) Νομικός Τομέας, γ) Ελεγκτική, δ) Επικοινωνία, ε) Εξωτερικές Σχέσεις.

Δικαιούχοι
Ο πρώτος διαγωνισμός -για διοικητικούς υπαλλήλους βαθμού AD 5- αφορά νέους πτυχιούχους ή τελειόφοιτους (πρέπει να έχουν αποφοιτήσει μέχρι τις 31/7/2012) που δεν έχουν προηγούμενη εργασιακή πείρα, ενώ ο δεύτερος διαγωνισμός -για διοικητικούς υπαλλήλους βαθμού AD 7- απευθύνεται σε πτυχιούχους με τουλάχιστον εξαετή (στην περίπτωση που οι σπουδές τους είναι τετραετούς διάρκειας) ή επταετή (στην περίπτωση που οι σπουδές τους είναι τριετείς) εργασιακή εμπειρία. Οι υποψήφιοι και των δύο διαγωνισμών πρέπει να γνωρίζουν σε ικανοποιητικό επίπεδο αγγλικά, γαλλικά ή γερμανικά.

Καθήκοντα
Οι 219 επιτυχόντες του πρώτου διαγωνισμού θα εκτελούν, υπό επιτήρηση, τρία είδη καθηκόντων: τη διαμόρφωση πολιτικών, την παραγωγή έργου και τη διαχείριση πόρων. Οσον αφορά τους 77 επιτυχόντες του δεύτερου διαγωνισμού, εκτός από τα παραπάνω καθήκοντα, θα αναλάβουν και καθήκοντα συντονισμού ομάδας και επίβλεψης εργασιών.

Δύο φάσεις δοκιμασιών
Οι υποψήφιοι που θα προκύψουν μετά την πρώτη διαλογή θα κληθούν να περάσουν από ένα προκαταρκτικό στάδιο δοκιμασιών, το οποίο θα περιλαμβάνει δοκιμασίες πολλαπλών επιλογών σχετικά με: α) την κατανόηση κειμένων, β) την ευχέρεια σε αριθμητικούς υπολογισμούς, γ) την κατανόηση αφηρημένων εννοιών, δ) την εκτίμηση καταστάσεων.

Οσοι συμμετέχοντες συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία στις αρχικές δοκιμασίες, θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στους γενικούς διαγωνισμούς, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν αξιολόγηση ειδικών και γενικών δεξιοτήτων.

Οι ειδικές δεξιότητες των υποψηφίων στον εκάστοτε τομ

Keywords
Αναζητήσεις
τεχνιτες υπαλληλοι της κομισιον
Τυχαία Θέματα