Πολυβιταμίνες κατά του καρκίνου του μαστού

10:40 25/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η λήψη μιας πολυβιταμίνης σε καθημερινή βάση ίσως αυξάνει τις πιθανότητες των γυναικών να νικήσουν τον καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχουν κάνει μια σημαντική ανακάλυψη στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού. Η έρευνα έδειξε ότι οι πολυβιταμίνες μπορεί να ενισχύσουν σημαντικά τις πιθανότητες επιβίωσης των ηλικιωμένων γυναικών από τη νόσο.

Σύμφωνα με την έρευνα η θνησιμότητα σε γυναίκες ηλικίας 50-79 ετών που έπασχαν από καρκίνο του μαστού και λάμβαναν μια

πολυβιταμίνη την ημέρα, ήταν κατά 30% μικρότερη σε σχέση με τις συνομήλικες τους που δεν λάμβαναν πολυβιταμίνη.

Η καθηγήτρια Sylvia Wassertheil – Smoller, που ηγήθηκε της μελέτης , δήλωσε ότι τα ευρήματα τους προκάλεσαν έκπληξη, επειδή δεν υποψιάζονταν ότι οι πολυβιταμίνες θα μπορούσαν να μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

”Δεν ξέρουμε πώς ακριβώς λειτουργούν οι πολυβιταμίνες και τα μέταλλα, αλλά θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην γενικότερη υγεία των γυναικών, γεγονός που μπορεί να βοηθάει τον οργανισμό τους να αντιμετωπίσει καλύτερα την ”επίθεση” του καρκίνου” είπε.

Μία ακόμη θεωρία είναι πως οι βιταμίνες ωφελούν σε κυτταρικό επίπεδο, εμποδίζοντας τη διαδικασία της οξείδωσης που σχετίζεται με την ανάπτυξη του καρκίνου.

Μετά από επτά χρόνια από τη διάγνωση, τα ποσοστά θνησιμότητας φάνηκαν μειωμένα κατά 30% στις γυναίκες που λάμβαναν μία πολυβιταμίνη την ημέρα. Η μείωση αυτή παρέμεινε ακόμα και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους και άλλους παράγοντες που αυξάνουν την επιβίωση από τον καρκίνο (υγιές σωματικό βάρος, συστηματική άσκηση, αποχή από το κάπνισμα).

Πάντως οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι πολυβιταμίνες δεν φαίνεται να επηρεάζουν την επιβίωση των νεώτερων γυναικών με καρκίνο του μαστού και υπογραμμίζουν ότι απαιτούνται περισσότερες έρευνες που να αποδεικνύουν το όφελος των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων όσον αφορά στον καρκίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα