Ποιμνιοτρόφοι: Διαμαρτυρία μέχρι τα αιτήματά μας να γίνουν αποδεκτά

16:02 21/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Η προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει τα προβλήματά μας κάτω από το τρύπιο χαλί της κουτσουρεμένης κεφαλικής επιδότησης δεν θα περάσει, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΓΓ της Παγκύπριας Οργάνωσης Ποιμνιοτρόφων Νίκος Μιχαήλ, εξαγγέλλοντας την εκδήλωση διαμαρτυρίας των ποιμνιοτρόφων την Πέμπτη 23 Αυγούστου στις 11 το πρωί έξω από το Προεδρικό μέχρι τα αιτήματά τους να γίνουν αποδεκτά.

Ο κ. Μιχαήλ σημειώνει επίσης πως δεν περνά ούτε «η αδιαφορία του συνόλου των κοινοβουλευτικών κομμάτων, τα οποία κρύβονται από τα προβλήματα της κτηνοτροφίας, μη ασκώντας την απαιτούμενη πίεση στην κυβέρνηση

παρωδία που κουβαλάει στις πλάτες του ο κτηνοτροφικός και αγροτικός κόσμος».

Ενώ η κτηνοτροφία του τόπου αφανίζεται μέρα με τη μέρα, παρακολουθούμε την κυβέρνηση να απεκδύεται ποντιοπιλατικά των ευθυνών της, επιρρίπτοντας ευθύνες στους προηγούμενες και στους επόμενους, πετώντας ουσιαστικά ξεροκόμματα και υποσχέσεις δεξιά και αριστερά, νομιζόμενη ότι ροκανίζεται το χρόνο μέχρι την έγκριση του ρωσικού δανείου, ευελπιστώντας ότι θα τα μπαλώσει μέχρι τις εκλογές, παίζοντά το αντιμνημονιακή, αναφέρει ο κ. Μιχαήλ.

Προσθέτει πως «με την απόφασή του για την καταβολή του μέρους της κεφαλικής επιδότησης, το Υπουργικό Συμβούλιο νομίζει ότι απευθύνεται σε αμνοερίφια και όχι σε ανθρώπους που επιζητούν την επιβίωσή τους. Μπορεί να είμαστε κύριε Πρόεδρε βοσκοί, αλλά όχι πρόβατα επί σφαγή», αναφέρει.

Ο κ. Μιχαήλ αναφέρει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθυστέρησε να λάβει μέτρα για την οικονομία και ολιγώρησε να πάρει μέτρα για την κτηνοτροφία.

«Αναμέναμε από εσάς έστω και την υστάτη να παίρνατε μέτρα για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε από την αύξηση της διεθνούς τιμής των ζωοτρόφων, στην αιγοπροβατοτροφία και μας προδώσατε, πετώντας μας ξεροκόμματα, θέλοντας ταυτόχρονα να φανείτε και ελεήμων στα μάτια της κοινής γνώμης, μποϊκοτάροντας έτσι την όποια κινητοποίησή μας», αναφέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα