Πλεονασματικός κατά 8 χιλιάδες ευρώ ο φετινός προϋπολογισμός του Δήμου Αραδίππου

12:26 21/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Εσοδα ύψους 7.914.400 ευρώ και έξοδα που ανέρχονται στα 7.906.200 ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός του Δήμου Αραδίππου για το 2014, δηλαδή θα είναι πλεονασματικός κατά 8.200 ευρώ και σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ευάγγελο Ευαγγελίδη θα καταβληθεί προσπάθεια για μεγαλύτερη εξοικονόμηση των εξόδων του.

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Ευαγγελίδης ανέφερε ότι «μέσα σε ένα περιβάλλον επιδείνωσης

της οικονομίας της Κύπρου ο φετινός προϋπολογισμός του Δήμου Αραδίππου προβλέπει έσοδα 7.914.400 ευρώ και έξοδα 7.906.200 ευρώ. Θα καταβληθεί προσπάθεια για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή απόδοση των εσόδων ενώ για τα κονδύλια των εξόδων θα συνεχισθεί η προσπάθεια για μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση τους» είπε.

Πρόσθεσε ότι για το 2013 τα ολικά έξοδα του Δήμου μειώθηκαν κατά 10% σε σύγκριση με το 2012 και φέτος προβλέπεται περαιτέρω μείωση 10% σε σχέση με τον περασμένο χρόνο.

Αναφορικά με την κρατική χορηγία ο Δήμαρχος είπε πως «αναμένεται να ανέλθει στο 1,800,000 ευρώ δηλαδή ποσοστό που ανέρχεται στο 22,7% των εσόδων. Για το 2012 η κρατική χορηγία ήταν το 27% των εσόδων μας ενώ για το 2011 είχε φτάσει το 30,4% των εσόδων».

Ο κ. Ευαγγελίδης είπε πως ο Δήμος Αραδίππου «ο δεύτερος μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος της ελεύθερης Κύπρου, με έκταση 54 τετραγωνικών χιλιομέτρων και πληθυσμό πέραν των 20,000 κατοίκων παρουσίασε μια αλματώδη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικά περιβάλλον, με την παγκόσμια οικονομική κρίση να κτυπά ολοένα και πιο πολύ την οικονομία της Κύπρου καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις νέες ιστορικές προκλήσεις και απαιτήσεις των καιρών αλλά παράλληλα να συστρατευθούμε σε ένα κοινό αγώνα για αναπτυξιακή πορεία ενάντια στην κρίση και τις συνέπειες της».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος είπε πως «ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποκτά περαιτέρω ιδιαίτερη σημασία σήμερα, λόγω της οικονομικής και κατ΄επέκταση της κοινωνικής κρίσης, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ιδιαίτερα των κοινωνικών και για τη σταδιακή επάνοδο στην ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας μας».

Σημείωσε πως συλλογικά και συντονισμένα το Δημοτικό Συμβούλιο, η Υπηρεσία και γενικά η δημοτική μηχανή «μελετούν σε βάθος τα προβλήματα που υπάρχουν και τα προβλήματα που πιθανόν να παρουσιαστούν και έχει εφαρμοστεί σωστή οικονομική πολιτική. Εξετάζονται σε βάθος όλες οι δαπάνες και συνεχίζεται η προσπάθεια συγκράτησης και μείωσης όπου είναι δυνατόν» είπε και πρόσθεσε πως «εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα βελτίωσης της δημοτικής υπηρεσίας που εκτός της αύξησης της αποδοτικότητας της επιδιώκεται και μείωση του κόστους της».

Σε ερώτηση για το ΧΥΤΥ Κόσιης ο κ. Ευαγγελίδης ανέφερε ότι ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων «από τον Απρίλιο του 2010 επέφερε τεράστιο οικονομικό βάρος τόσο στο Δήμο μας όσο και σε όλες τις τοπικές αρχές της Λάρνακας και της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Επίσης η μεταφορά των σκυβάλων στο ΧΥΤΥ και η καταβολή τελών ΧΥΤΥ από την μια και η συνεχής μείωση της κρατικής χορηγίας από την άλλη, οδήγησε όλους τους Δήμους της ελεύθερης Κύπρου σε οικονομικά αδιέξοδα» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα