Πλατιά πρέπει να είναι η συμμετοχή στις ευρωεκλογές, λέει η Επίτροπος Βασιλείου

21:25 28/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο κλονισμός της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς της ΕΕ δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αποχή τους από τις επερχόμενες ευρωεκλογές αλλά τη συνέχιση της υφιστάμενης αρνητικής κατάστασης, ανέφερε απόψε στη Λεμεσό η Ευρωπαία Επίτροπος, αρμόδια για θέματα Εκπαίδευσης Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας, και Νεολαίας, Ανδρούλλα Βασιλείου.

Σε χαιρετισμό της κατά την έναρξη διαλόγου με τους πολίτες, που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε πόλεις σε κάθε χώρα της ΕΕ, η Επίτροπος Βασιλείου ανέφερε πως η Ευρώπη διέρχεται μια σημαντική χρονική περίοδο η οποία στοιχειοθετείται από

μια σειρά φαινομένων που βρίσκονται σε έξαρση και τα οποία όλοι μας βιώνουμε, όπως η οικονομική κρίση, οι πολιτικές λιτότητας, η ανεργία των νέων, η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων και η μετανάστευση.

«Από την άλλη, η αναζήτηση για μια Ευρώπη που θα μπορέσει να απαντήσει αποτελεσματικά σε αυτά τα ζητήματα είναι εκ των ων ουκ άνευ και σε αυτό το περιβάλλον οι επερχόμενες ευρωεκλογές αποκτούν σίγουρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά ταυτόχρονα και αντιμετωπίζουν μια πρόκληση», είπε η Ανδρούλλα Βασιλείου, τονίζοντας ότι η πλατιά συμμετοχή του κόσμου σε αυτές ειδικά τις εκλογές μπορεί να βοηθήσει.

Υπέδειξε, παράλληλα, πως «ο κλονισμός της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς της ΕΕ δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αποχή» και πως «αντίθετα δικαιολογεί τη συνέχιση της υφιστάμενης αρνητικής κατάστασης».

Η Επίτροπος Βασιλείου δεσμεύτηκε όπως τις ανησυχίες, τα ερωτήματα και τις προτάσεις που θα καταθέσουν οι πολίτες στο πλαίσιο του διαλόγου, θα μεταφερθούν στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της αναζήτησης «για την Ευρώπη που θέλουμε για όλους, η οποία οφείλει να εκπηγάζει από την αναγνώριση της διαφορετικής Ευρώπης που ζει ο καθένας και η καθεμιά από εμάς ξεχωριστά».

Ανέφερε ακόμη πως «ενώ η Ευρώπη αποτελεί εκ προοιμίου ένα χώρο όπου η διαφορετικότητα αποτελεί βασικό δομικό υλικό, δεν μπορεί αυτή η διαφορετικότητα να ερμηνεύεται με όρους φτώχιας και ανέχειας» και ότι «η ένωση στη διαφορετικότητα που αναζητούμε ως ΕΕ, οικοδομείται στη βάση των αρχών της αλληλεγγύης και της αποδοχής και κατανόησης των διαφορετικών πολιτισμών, της πολυγλωσσίας και της επικουρικότητας».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης το κοινό έθεσε τα δικά του ερωτήματα ενώ συμμετείχε σε ηλεκτρονική ψηφοφορία, εκφράζοντας ανώνυμα την άποψη του σε σειρά ερωτημάτων για την Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα