Πλανώνται όσοι προσδοκούν κάμψη του ηθικού του λαού λόγω κρίσης, διαμηνύει η Επ. Αμυνας

11:44 27/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας, με επισκέψεις που πραγματοποιεί σε ακριτικά φυλάκια σε όλη την Κύπρο, στέλνει το μήνυμα ότι είναι δίπλα στο έμψυχο υλικό της Εθνικής Φρουράς και δια του Προέδρου της Γιώργου Βαρνάβα διαμηνύει προς όσους ευελπιστούν ότι η οικονομική κρίση θα κάμψει το ηθικό του κυπριακού λαού για να επιβάλουν την οποιαδήποτε λύση στο Κυπριακό, «πλανώνται πλάνην οικτράν».

Ταυτόχρονα, τα μέλη της Επιτροπής Αμυνας της

Βουλής τόνισαν την αποφασιστικότητα τους να πατάξουν με νόμους το φαινόμενο της φυγοστρατίας.

Απευθυνόμενος στους εθνοφρουρούς και τους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, στο πλαίσιο επισκέψεων που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Επιτροπής της Βουλής σε ακριτικά φυλάκια της γραμμής κατάπαυσης του πυρός, ο κ. Βαρνάβα είπε ότι τα δύσκολα θα περάσουν. Είμαστε εργατικός λαός και μας χαρακτηρίζει υψηλού επιπέδου αίσθημα αλληλεγγύης. Χρειαζόμαστε ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και θα τα καταφέρουμε».

Το μεγάλο εθνικό πρόβλημα συνεχίζει να παραμένει άλυτο, είπε και πρόσθεσε ότι λόγω της πάγιας σκληρής και αδιάλλακτης πολιτικής της Τουρκίας δεν δημιουργείται αισιοδοξία για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, σύντομα, επισημαίνοντας ότι η χρονιά που απέρχεται σημαδεύτηκε από την κρίση που πλήττει την πατρίδα μας, την οποία, από το Μάρτιο βιώνουν έντονα όλα τα στρώματα του λαού.

Συνεχίζοντας, εξέφρασε την ελπίδα ότι το 2014, σε πείσμα των εκτιμήσεων, όλα θα πάνε καλύτερα και προς το τέλος του 2014 με αρχές του 2015 θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την έναρξη πορείας εξόδου από την οικονομική κρίση.

Περαιτέρω, τόνισε ότι ο αγώνας της πολιτικής, της στρατιωτικής ηγεσίας και του λαού για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τα κατοχικά στρατεύματα και για την ανάκαμψη της οικονομίας προς όφελος όλων των νόμιμων κατοίκων του νησιού, είναι κοινός.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Φύτος Κωνσταντίνου κάλεσε τους εθνοφρουρούς να αισθάνονται υπερήφανοι που υπηρετούν την πατρίδα τους σε ακριτικές περιοχές υπό δύσκολες συνθήκες. Πρόσθεσε ότι μόνο με σκληρή δουλειά, τόλμη και σωστούς χειρισμούς «θα καταφέρουμε όλοι μαζί να φθάσουμε στην απελευθέρωση της πατρίδας μας».

Ολα τα μέλη της Επιτροπής Αμυνας, είπε, δηλώνουν και εννοούν ότι θα υπερασπιστούν το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς και θα απαιτούν την ενίσχυσή του, σε κάθε περίπτωση και υπό τις πλέον αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Μιχαηλίδης, δήλωσε ότι η Βουλή νιώθει υπερήφανη για όλα τα παιδιά που φορούν το τιμημένο χακί της πατρίδας και ειδικά για τους εθνοφρουρούς, «που φυλάνε Θερμοπύλες» στα ακριτικά φυλάκια.

Συνεχίζοντας διαβεβαίωσε τους εθνοφρουρούς ότι η Επιτροπή Αμυνας της Βουλής «θα κυνηγήσει τη φυγοστρατία με όλες της, τις δυνάμεις» και ανέφερε ότι οι εθνοφρουροί και οι αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς πρέπει να νιώθουν ότι η πολιτεία είναι δίπλα τους, «ψυχή τε και σώματι».
Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα, συμπληρώνοντας στα όσα ανέφεραν οι συνάδελφοί του Βουλευτές, είπε πως είναι συγκλονιστική η εικόνα που αντικρίζει κάποιος από τα ακριτικά φυλάκια της Λευκωσίας με τον Πενταδάκτυλο απέναντι.

Πρόσθεσε πως «όντως φυλάτε Θερμοπύλες» και προειδοποίησε ότι «όσοι προφασίζονται τον όποιο λόγο και δη ψυχολογικά προβλήματα για να απαλλάσσονται της στρατιωτικής θητείας με τα μέτρα που λαμβάνει και προτίθεται να πάρει η Βουλή θα βρουν μπροστά τους τη φυγοστρατία».

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Σωτήρης Σαμψών περιορίστηκε να ευχηθεί χρόνια πολλά και “καλοί πολίτες” στους εθνοφρουρούς.

Οι αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς απευθυνόμενοι προς τους Βουλευτές τους ευχαρίστησαν για τον έμπρακτο ενδιαφέρον τους για την Εθνική Φρουρά. Σημείωσαν ότι όταν δεν υπάρχει ασφάλεια σε ένα κράτος, το κράτος δεν υπάρχει.

Κάλεσαν επίσης τα μέλη της Επιτροπής Αμυνας να ξεκαθαρίσουν προς την κοινή γνώμη ότι στα ακριτικά φυλάκια, φυλάγεται η γραμμή κατάπαυσης του πυρός και όχι σύνορα.

Keywords
Τυχαία Θέματα