Περδίκης: Η μακαριοκαπηλεία δεν αποτελεί συνταγή για επίλυση

17:32 29/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επικρίσεις κατά της Κυβέρνησης ότι προσπαθεί να δικαιολογήσει τις αποτυχημένες πολιτικές που ακολουθεί επικαλούμενη την πολιτική συμπεριφορά και ιστορία του Μακαρίου, διατύπωσε σήμερα ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, ο οποίος και παρευρέθηκε στο ετήσιο μνημόσυνο του Εθνάρχη Μακαρίου Γ` στην Παναγιά του Κύκκου.

«Η μέρα μνήμης του Εθνάρχη Μακαρίου Γ` δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση. Δυστυχώς για άλλη μια φορά είδαμε να παρεκτρέπονται κάποιοι σε μια, χωρίς λόγο και χωρίς αποτέλεσμα τελικά, μακαριοκαπηλεία» δήλωσε στο Θρονί,

εξερχόμενος από το τρισάγιο που τελέστηκε στον τάφο του Μακαρίου ο βουλευτής των Οικολόγων.

«Κάποιοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις αποτυχημένες πολιτικές που ακολουθούν για χρόνια επικαλούμενοι την πολιτική συμπεριφορά και ιστορία του Μακαρίου» πρόσθεσε, υποδεικνύοντας πως «αυτό εκτός του ότι είναι πολιτικά καταδικαστέο είναι και εντελώς άσκοπο».

Διερωτήθηκε δε κατά πόσο θα επιρρίψουν στον Μακάριο, ακόμα και την ευθύνη για την οικονομική κρίση και για την Τρόικα.
Ο Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι ο Μακάριος «από το ύψος του βάθρου που τον έχει κατατάξει η ιστορία, μας παρακολουθεί αμίλητος και δεν πρόκειται να δώσει συνταγή για έξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία μας οδήγησε αυτή η Κυβέρνηση, και στο Κυπριακό και στην οικονομία».

Ανέφερε πως «η μακαριοκαπηλεία δεν αποτελεί συνταγή για επίλυση προβλημάτων που σήμερα βιώνει ο κυπριακός λαός».
Κληθείς να διευκρινίσει κατά πόσο αναφέρεται στον κ. Μαλά, ο Γιώργος Περδίκης δήλωσε πως η σημερινή ομιλία του κ. Μαλά στο μνημόσυνο του Μακαρίου, «ήταν μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την αποτυχία της Κυβέρνησης στο Κυπριακό και εν μέρει στα θέματα της οικονομίας».

Σημείωσε ωστόσο «και μια προσπάθεια του (κ. Μαλά) να αποστασιοποιηθεί από τα λάθη της Κυβέρνησης Χριστόφια καθώς δεν έκαμε καμία αναφορά στις γενναιόδωρες προσφορές του Προέδρου Χριστόφια» τις οποίες, όπως πρόσθεσε, «φαίνεται ότι σιγά-σιγά και ενόψει προεκλογικού αγώνα θα προσπαθήσει (ο κ. Μαλάς) να τις αποτάξει».

Ερωτηθείς πως προχωρεί το Κίνημα Οικολόγων σε ό,τι αφορά τις προεδρικές εκλογές του 2013, δεδομένου του ότι τα υπόλοιπα κόμματα φαίνεται σιγά-σιγά να κατασταλάζουν, ο κ. Περδίκης είπε ότι την ερχόμενη Τρίτη 31 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος για να εξετάσει το προεκλογικό σκηνικό αλλά και την πρόταση του Νίκου Αναστασιάδη για Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και απ` εκεί και πέρα το Κίνημα θα προχωρήσει με βάση τη συνηθισμένη του πρακτική, δηλαδή η βάση των μελών του κινήματος να δώσει τη θέση της προς την ηγεσία έτσι ώστε να ληφθεί μια δημοκρατική απόφαση.

Σε ερώτηση τέλος αναφορικά με το πότε θα πρέπει να αναμένεται η τελική απόφαση του Κινήματος, ο κ. Περδίκης εξέφρασε την άποψη ότι «περί τα μέσα του Φθινοπώρου θα πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία».

Keywords
Τυχαία Θέματα