Ομήρου: Απόφαση επιλογής και όχι ανάγκης, η υποστήριξη Λιλλήκα

14:02 29/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η απόφαση της ΕΔΕΚ για στήριξη του υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργου Λιλλήκα ήταν μια απόφαση «επιλογής και όχι ανάγκης», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

«Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες, πήρε τις αποφάσεις του. Ήταν μια απόφαση επιλογής και όχι μια απόφαση

ανάγκης», είπε ο κ. Ομήρου, αναφερόμενος στην υποστήριξη από την ΕΔΕΚ του Γιώργου Λιλλήκα ως υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας.

«Μια απόφαση επιλογής, παραμένοντας πιστοί και αμετακίνητοι στις αρχικές μας αποφάσεις. Με αυτή την απόφαση θα διεκδικήσουμε μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας από τον ενδιάμεσο χώρο για μια καινούργια εθνική στρατηγική στο Κυπριακό για το ξαναζωντάνεμα της οικονομίας και την ανοικοδόμηση του κράτους και των θεσμών», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τη θέση του κ. Λιλλήκα για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, ο Γιαννάκης Ομήρου ανέφερε «η λύση δεν θα κριθεί από τον τίτλο αλλά από το περιεχόμενο το οποίο έχει καθοριστεί με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου το Σεπτέμβριο του 2009 αλλά και στην κοινή διακήρυξη των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου».  

Ο κ. Ομήρου μιλούσε μετά το πέρας του μνημοσύνου των ηρώων της κοινότητας Πολεμιού, στην εκκλησία Παναγιάς Χρυσελεούσης, στο Πολέμι.

Keywords
Τυχαία Θέματα