Περδίκης: Η Κυβέρνηση “μαδάει μαργαρίτες” για το μηχανισμό στήριξης

13:23 12/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης δήλωσε την Τρίτη ότι «για ακόμα μια φορά παρακολουθήσαμε την Κυβέρνηση να μαδάει μαργαρίτες και να διερωτάται εάν ‘θα μπούμε στο μηχανισμό ή δεν θα μπούμε…’».

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο κ. Περδίκης έκανε λόγο για «μια ασύμφωνη συγχορδία για το τι θα κάνουν, τα μέτρα που θα πάρουν και αν θα πάρουν, τι εννοεί ο Υπουργός Οικονομικών, τι εννοεί η Κυβέρνηση, τι εννοεί το ΑΚΕΛ κ.ο.κ.».

Ο Βουλευτής του Κινήματος

Οικολόγων είπε ότι «αυτό το παιχνίδι, που παίζεται εις βάρος του μέλλοντος του κυπριακού λαού πρέπει να σταματήσει αμέσως, ιδιαιτέρως γιατί το αίσθημα ανασφάλειας μεγαλώνει και η αγορά αναστατώνεται και παγώνει».

Ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, είπε, «έχουμε καταθέσει τις εισηγήσεις μας για πράσινη ανάπτυξη που θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας».

Ο κ. Περδίκης επανέλαβε «την έκκληση προς την Κυβέρνηση για αποτελεσματική και συνετή οικονομική πολιτική, ελπίζοντας να πάει επιτέλους το μήνυμα στο Προεδρικό».

Είπε ότι «η προσφυγή στο μηχανισμό καθίσταται αναγκαία λόγω της ύπαρξης διαχρονικών και δομικών προβλημάτων στην κυπριακή οικονομία, τα οποία η παρούσα κυβέρνηση παρέλειψε ή δεν θέλησε να αντιμετωπίσει».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο βουλευτής του Κινήματος είπε ότι «αυτό προκύπτει αβίαστα από μια απλή ανάγνωση των επτά υποδείξεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την κυπριακή Κυβέρνηση» και ότι «καταρρίπτεται έτσι ο μύθος που καλλιεργεί για προπαγανδιστικούς λόγους η Κυβέρνηση ότι ο μοναδικός λόγος που μας επιβάλλεται η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης είναι τα προβλήματα στον τραπεζικό τομέα».

Εξέφρασε περαιτέρω την εκτίμηση ότι «ο μηχανισμός στήριξης θα είναι καταστροφή για τη χώρα μας, αφού υπονομεύεται η εθνική μας κυριαρχία και υποθηκεύονται οι μελλοντικές γενεές», προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει ακίνδυνος μηχανισμός, χωρίς τις ανάλογες επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα».

Συνέχισε λέγοντας ότι «η ανάπτυξη είναι η μόνη λύση και μάλιστα η πράσινη ανάπτυξη, την οποία έχουν υιοθετήσει οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Ο κ. Περδίκης είπε, καταλήγοντας, πως «αναμένουμε από την Κυβέρνηση να υιοθετήσει άμεσα μια υπεύθυνη πολιτική και να εξαγγείλει άμεσα μέτρα για εξυγίανση της οικονομίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα