Πεπεισμένος για καλή Κυπριακή Προεδρία ο Martin Schulz

21:24 31/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η κυπριακή προεδρία της ΕΕ θα είναι μια καλή προεδρία, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ σε ό,τι αφορά τις τουρκικές τοποθετήσεις ότι δεν θα διαπραγματευτεί με την ΕΕ ενόσω διαρκεί η κυπριακή προεδρία, ο κ. Σουλτς τόνισε ότι δεν είναι δυνατό μια χώρα που επιθυμεί να γίνει μέλος της ΕΕ να λέει δεν συνομιλώ με την προεδρεύουσα.

Στην εναρκτήρια ομιλία του στην κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια μετά τη συνάντηση των Προέδρων των Πολιτικών Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου με το Υπουργικό

Συμβούλιο, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξένια», ο κ. Σουλτς είπε ότι είναι ευρωβουλευτής 18 χρόνια, ενώ για 7,5 χρόνια ήταν πρόεδρος πολιτικής ομάδας και είδε πολλές προετοιμασίες για προεδρία της ΕΕ, αλλά καμιά τόσο καλά προετοιμασμένη.

«Ειλικρινά σπάνια είδα μια Κυβέρνηση τόσο καλά προετοιμασμένη όπως η κυπριακή και δεν είναι μια φιλοφρόνηση. Αυτή είναι η άποψη όλων των επικεφαλής των πολιτικών ομάδων» του Ευρωκοινοβουλίου, δήλωσε συγκεκριμένα.

Συνεχίζοντας, ο κ. Σουλτς είπε ότι δεν υπάρχουν μικρές και μεγάλες προεδρίες μόνο καλές και κακές, σημειώνοντας «είμαι πεπεισμένος ότι η κυπριακή θα είναι μια καλή προεδρία» και επεσήμανε ότι σημασία δεν έχει μόνο η οργάνωση, αλλά και το περιεχόμενο.

Συνεχίζοντας, ο κ. Σουλτς είπε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο μίλησε με συμβούλους του Προέδρου της Δημοκρατίας και δήλωσε ότι «αν είχα καπέλο θα το έβγαζα για να δείξω ότι υποκλίνομαι μπροστά στις γνώσεις αυτής της χώρας».

Σ ε ό,τι αφορά τις τουρκικές θέσεις έναντι της κυπριακής προεδρίας και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου επανέλαβε ότι «δεν είναι δυνατό μία χώρα που επιθυμεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης να λέει ότι δεν αναγνωρίζει μια άλλη που είναι ήδη μέλος και να λέει μάλιστα ότι όταν αυτό το άλλο μέλος θα έχει την προεδρία τότε θα διακόψουμε ως Τουρκία τις σχέσεις μας με την ΕΕ. Δεν γίνονται αυτά», ενώ σημείωσε ότι ως Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτό είναι απαράδεκτο και αυτό το είπαν όλοι οι Πρόεδροι των Πολιτικών Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα