Παρέμβαση Παπαδήμου για τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ

15:57 30/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Να δώσει τέλος στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με αφορμή τη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων προσπάθησε, χθες, ο Ελληνας Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας στη Βουλή. Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο νόμος-πλαίσιο που προώθησε η προηγούμενη Υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, θα εφαρμοστεί γιατί, όπως είπε, «θα συντελέσει στην αναβάθμιση της

παιδείας και στην αποτελεσματική λειτουργία των Πανεπιστημίων». Πρόσθεσε, όμως, ότι «δεν έχει εφαρμοστεί στην πράξη, ή τουλάχιστον όχι πλήρως» με αποτέλεσμα να προκαλούνται προβλήματα στην λειτουργία των ΑΕΙ.

Ο κ. Παπαδήμος μίλησε για «αναγκαίες αλλαγές προκειμένου ο νόμος να εφαρμοστεί σωστά» και υποστήριξε την πρόταση του υπουργού Παιδείας Γιώργου Μπαμπινιώτη να αποφασιστεί, με τροπολογία, η κατάρτιση των προϋπολογισμών των Πανεπιστημίων, μόνο για το 2012, από τις συγκλήτους, πρόταση που παρακάμπτει τη διάταξη του νόμου πλαισίου που συνδέει τη χρηματοδότηση με την εκλογή νέων συμβουλίων διοίκησης, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί λόγω των αντιδράσεων πανεπιστημιακών και φοιτητών στα περισσότερα πανεπιστήμια. Ο κ. Μπαμπινιώτης έχει, επίσης, προτείνει τη σύσταση Ομάδας Εργασίας, η οποία μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (μέχρι τις 15 Μαΐου) θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για να βελτιωθούν τα σημεία εκείνα του νομοσχεδίου που φαίνεται ότι προκαλούν δυσλειτουργίες, μια πρόταση που επίσης υποστηρίχτηκε από τον Πρωθυπουργό στη Βουλή.

Η πρωτοβουλία του κ. Μπαμπινιώτη έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της κ. Διαμαντοπούλου, που βρίσκεται πλέον στο τιμόνι του Υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία έκρινε ότι η προτεινόμενη τροπολογία αλλάζει όλη τη λογική του νόμου – πλαισίου που είχε ψηφιστεί από τη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία.

Keywords
Τυχαία Θέματα