Ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους οι συλληφθέντες για τη νέα υπόθεση εξαπάτησης ανέργων

17:18 11/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας καταχώρησε σήμερα υπόθεση εναντίον δύο ατόμων από τη Ξυλοτύμπου, ηλικίας 46 και 31 χρόνων αντίστοιχα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους και καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση, για να παρουσιαστούν ξανά ενώπιον του στις 5 Νοεμβρίου 2013. Αναμένεται ότι κατά την ημερομηνία αυτή θα τους απαγγελθούν κατηγορίες αναφορικά με τη νέα υπόθεση που ήλθε την περασμένη εβδομάδα στο φως της δημοσιότητας, για εξαπάτηση ανέργων.

Εν

τω μεταξύ, το απόγευμα συνελήφθη από την Αστυνομία των Βάσεων ως ύποπτος για την ίδια υπόθεση και τρίτο πρόσωπο, ένας 30χρονος από το Καμερούν

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας Ανδρέας Πιτσιλλίδης, «οι δύο ύποπτοι ηλικίας 46 και 31 χρόνων από τη Ξυλοτύμπου, που τελούσαν υπό κράτηση ως ύποπτοι για υποθέσεις εξαπάτησης, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, καταρτισμό και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, αδικήματα τα οποία φαίνεται να διαπράχθηκαν μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου του 2013, παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου των Βάσεων. Το Δικαστήριο καταχώρησε υπόθεση εναντίον των δύο ατόμων και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους για να κλητευθούν ενώπιον του στις 5 Νοεμβρίου».

Πρόσθεσε ότι «το Δικαστήριο διέταξε όπως οι δύο καταβάλουν τρεις χιλιάδες ευρώ εγγύηση μετρητά έκαστος, παραδώσουν το διαβατήριο και την ταυτότητα τους και να μην έρθουν σε επαφή με παραπονούμενους ή πρώην υπαλλήλους τους».

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλλίδη, «σήμερα το απόγευμα συνελήφθη και τρίτο πρόσωπο, ένας 30χρονος αλλοδαπός από το Καμερούν, ως ύποπτος για συμμετοχή στη νέα υπόθεση εξαπάτησης ανέργων. Ο 30χρονος αναμένεται να ανακριθεί από την Αστυνομία των Βάσεων και θα γίνουν έρευνες στα υποστατικά του».

Ανέφερε ακόμα ότι οι καταγγελίες για εξαπάτηση από τον 46χρονο ο οποίος διατηρούσε γραφείο εξευρέσεως εργασίας στη Ξυλοτύμπου, που είναι έδαφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, έχουν ανέλθει στις 50 και καθημερινά ο αριθμός αυτός αυξάνεται, αφού η Αστυνομία λαμβάνει συνεχώς τηλεφωνήματα από ανέργους οι οποίοι επιθυμούν να προστεθούν στον κατάλογο των παραπονούμενων.

Είπε επίσης ότι «η Αστυνομία των Βάσεων συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας αφού ορισμένα από τα αδικήματα για τα οποία είναι ύποπτα τα δύο άτομα, φαίνεται να διαπράχθηκαν στο έδαφος της Δημοκρατίας. Ένα από τα αδικήματα είναι και το σεμινάριο με θέμα «Ασφάλεια και υγεία στα εργοτάξια», το οποίο οι παραπονούμενοι πλήρωσαν μεταξύ 120 – 180 ευρώ έκαστος για να παρακολουθήσουν, προκειμένου το γραφείο του 46χρονου να τους εξασφαλίσει εργασία σε τρίτη χώρα».

Υπενθυμίζεται ότι ο 46χρονος διαβεβαίωνε τους παραπονούμενους ότι αφού πληρώσουν ο κάθε ένας το συμβολικό ποσό των 35 ευρώ για εγγραφή και παρακολουθούσαν το πιο πάνω σεμινάριο θα τους εξασφάλιζε θέσεις εργασίας σε εταιρεία κατασκευών που εδρεύει στην Αλγερία και ότι θα άρχιζαν δουλειά μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα