Δωρεά Ιδρύματος Σιακόλα σε δημόσια νοσηλευτήρια

15:11 30/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σημαντική τεχνολογική ενίσχυση της παρεχόμενης δημόσιας υγείας πρόσφερε το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Νίκου & Ελπίδας Σιακόλα», με μια δωρεά συνολικού ύψους 50.000 ευρώ.

Σε σύντομη τελετή που έγινε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο Υπουργός Υγείας Σταύρος Μαλάς παρέλαβε από τον κ. Σιακόλα ειδικό μηχάνημα αξίας 25.000 ευρώ για την Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική, που ενισχύει και αναβαθμίζει το πρόγραμμα νεογνικής βαρηκοΐας και αποσκοπεί στην ακόμη καλύτερη κάλυψη και διεύρυνση σε μεγαλύτερο αριθμό θεμάτων ακοής των νεογέννητων της Κύπρου.

Σε

μια ανάλογη χειρονομία, το «Ίδρυμα Νίκου & Ελπίδας Σιακόλα» πρόσφερε στην Εντατική Μονάδα για Πρόωρα Παιδιά του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ το ποσό των 25.000 ευρώ, για κάλυψη μέρους της δαπάνης αγοράς ειδικού εξοπλισμού για τη μονάδα προληπτικής εξέτασης σε θέματα τύφλωσης πρόωρων νεογνών.

Ευχαριστώντας για τη δωρεά, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σιακόλας συνεισφέρει στην πολιτεία, θυμίζοντας το Σακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Υγείας, το οποίο θα αποτελέσει μέρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο Υπουργός είπε ότι η Κύπρος έχει τώρα πολύ καλύτερη και αναβαθμισμένη ιατρική υπηρεσία που ενισχύεται ακόμα περισσότερο με δωρεές.

Τη διαβεβαίωση ότι ο εξοπλισμός αξιοποιείται πλήρως για την υγεία των νεογνών, έδωσε ο Διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής δρ Κυαμίδης.

Απατώντας, ο κ. Σιακόλας εξέφρασε τη χαρά του γιατί, παρά την οικονομική κρίση, μπόρεσε να δώσει αυτή τη βοήθεια στα κρατικά νοσηλευτήρια για την υγεία των μικρών παιδιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα