Παραλύουν τα αεροδρόμια οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας

21:07 13/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Δωδεκάωρη προειδοποιητική απεργία στους Πύργους Ελέγχου των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, από τις 09.00 – 21.00, εξήγγειλαν για την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ) με αφορμή την αναμενόμενη από τη Βουλή, όπως αναφέρουν, υιοθέτηση των κυβερνητικών νομοσχεδίων για την οικονομία, χωρίς ειδική ρύθμιση για τους ΕΕΚ.

Σε ανακοίνωση, η Παγκύπρια

Συντεχνία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΠΑΣΕΕΚ) αναφέρει επίσης ότι την ημέρα της απεργίας θα υπάρξει αποχή από υπερωριακή απασχόληση στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Λευκωσίας και εκφράζει τη λύπη της στο επιβατικό κοινό που θα επηρεαστεί και παρακαλεί για την κατανόηση του. Επιπλέον, σημειώνει πως “αναλόγως των εξελίξεων τα δυναμικά μέτρα θα κλιμακωθούν“.

Από την απεργία, σύμφωνα με την συντεχνία των ΕΕΚ, θα επηρεαστούν όλες οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, εκτός από πτήσεις VIP (αρχηγών κρατών ή Κυβερνήσεων), πτήσεις κρατικών ή στρατιωτικών αεροσκαφών, νοσοκομειακές ή ανθρωπιστικές πτήσεις, πτήσεις με τεχνικό πρόβλημα ή σε έκτακτη ανάγκη και πτήσεις έρευνας και διάσωσης.

Οπως αναφέρει η ΠΑΣΕΕΚ, οι ΕΕΚ, αντιλαμβανόμενοι την κρίσιμη κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, στις 15 Νοεμβρίου του 2011 “εξουσιοδοτήσαμε οικειοθελώς το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας να μας αποκόπτει κανονικά και μάλιστα αναδρομικά από το Σεπτέμβριο όλες τις έκτακτες και περιοδικές εισφορές που μας αναλογούν από το πρώτο πακέτο μέτρων, παρά το γεγονός ότι τον περασμένο Αύγουστο η Βουλή μας απάλλαξε με νόμο από τις εισφορές αυτές στη βάση νομοθεσίας της ΕΕ“.

Keywords
Τυχαία Θέματα